Ο John Autry II, ο οποίος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε παραγωγές όπως το Glee, υποδύεται τον κωφό γιο του Bleeding Gums Murphy


Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την προβολή του πρώτου τους επεισοδίου, οι αγαπημένοι μας Simpsons καλωσόρισαν τον πρώτο κωφό voice actor στην ιστορία της σειράς. Πιο συγκεκριμένα, το επεισόδιο που προβλήθηκε στις 10 Απριλίου, ήταν και το πρώτο επεισόδιο της κλασικής σήμερα σειράς κινουμένων σχεδίων, στο οποίο και χρησιμοποιήθηκε η Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, ενώ σε αυτό συμμετείχε ο κωφός voice actor, John Autry II.

Το επεισόδιο τιτλοφορείται “The Sound of Bleeding Gums” και σε αυτό η Lisa Simpson συναντά τον Monk, τον κωφό γιο του εκλιπόντα jazz μουσικού, Bleeding Gums Murphy. Ο Murphy εμφανίστηκε πρώτη φορά στην 6η σεζόν της σειράς και στο επεισόδιο “Moaning Lisa”. Ο ίδιος πέθανε στην ίδια σεζόν στο επεισόδιο “‘Round Springfield.” Στο “The Sound of Bleeding Gums”, ο γιος του, Monk, ελπίζει να αποκτήσει ένα κοχλιακό εμφύτευμα και ο ενθουσιασμός της Lisa στο να τον βοηθήσει καταλήγει στο να μην είναι τελικά και πολύ βοηθητικός για εκείνον.

Το σενάριο του επεισοδίου υπογράφει η Loni Steele Sosthand, που γράφει για τους  Simpsons από το 2020. Η αναπαράσταση της νοηματικής γλώσσας στη σειρά αποδείχθηκε μια πραγματική πρόκληση για τους δημιουργούς της, μιας που οι χαρακτήρες της διαθέτουν μόλις τέσσερα δάχτυλα στα χέρια. Τελικά, όμως, η αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα με τεράστια επιτυχία!

Η συμμετοχή ενός κωφού voice actor, αλλά και η παρουσίαση της νοηματικής γλώσσας στους Simpsons, γεμίζει χαρά και αισιοδοξία τον κόσμο όσων ανθρώπων ζουν χωρίς την ακοή τους, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο συμπερίληψής τους στον κόσμο της τέχνης. Η αρχή φαίνεται πως έγινε φέτος με την νίκη της ταινίας CODA στα Oscars, όπου και βραβεύθηκε ως η ταινία της χρονιάς. Από ό,τι φαίνεται, στο μέλλον αναμένεται να δούμε ακόμη περισσότερα παραδείγματα στον χώρο του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών σειρών.