Ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, webinars και συζητήσεις στο πρόγραμμα


Ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, webinars και συζητήσεις είναι όσα  περιλαμβάνονται στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες από τις 10 έως τις 30 Μαΐου. Όλα αυτά θα τα δούμε online και on-demand για χάρη της πανδημίας αφού η δια ζώσης πραγματοποίηση τέτοιων φεστιβάλ, για την ώρα, αποτελεί παρελθόν.

aalafg.jpg

Το ευχάριστο νέο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αριστοτέλης Καταπόδης συμπληρώνοντας πως:

«Εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν τα κακά νέα και οι αισιόδοξες στιγμές. Στο Λος Αντζελες, τα σινεμά Arclight και Pacific ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών, πράγμα που φέρνει σημαντικές συνέπειες στο μέλλον της κινηματογραφικής αίθουσας, αλλά και μεγάλο συναισθηματικό βάρος σε όλους εμάς που περάσαμε πολλές ώρες σ' αυτά τα εκπληκτικά σινεμά. Την ίδια ώρα, τα νέα από την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει έκρηξη νέων παραγωγών που ήδη γυρίζονται ή βρίσκονται στην προετοιμασία τους, εξαιρετικά νέα για τους Ελληνες επαγγελματίες και τα συνεργεία. Φαίνεται πως η παροχή κινήτρων από την ελληνική κυβέρνηση και τον ΕΚΟΜΕ, επιτέλους, φέρνει αποτελέσματα.»

Περισσότερες πληροφορίες για το LAGFF θα βρεις στα Social Media του φεστιβάλ:στο Facebook και στο Twitter (@lagff) και στο Instagram (#LAGFF2021) καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του  lagff.org.