Cinobo, Apple TV+, Amazon και Mubi φροντίζουν για τη ψυχαγωγία μας στο σπίτι


Όσο τα σινεμά της χώρας παραμένουν κλειστά, εμείς φροντίζουμε να κρατάμε γερή τη σχέση μας με τον κινηματογράφο ακόμη και μέσα από τα σπίτια μας. Πλατφόρμες και κανάλια ανανεώνουν με όλο και περισσότερο ενδιαφέρον υλικό το πρόγραμμά τους και εμείς δεν έχουμε παρά να υποκύψουμε σε επαναλήψεις ταινιών που είδαμε και αγαπήσαμε με τη πρώτη φορά.

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι ταινίες μία προς μία καθώς και οι περιγραφές τους για να πάρεις μία πρώτη γεύση ή για να θυμηθείς λίγο καλύτερα...

 

Δονήσεις του Χάιρο Μπουσταμάντε

Στη Γουατεμάλα του σήμερα, ο Πάμπλο είναι ένας 40χρονος παντρεμένος πατέρας δυο υπέροχων παιδιών και εφημέριος της Ευαγγελικής Εκκλησίας. Οι πειρασμοί όμως κοιτάζουν κατάματα τον Πάμπλο, που θα ερωτευτεί τον Φρανσίσκο. Τότε, η σύζυγός του, η οικογένεια και η Εκκλησία θα αποφασίσουν να τον επαναφέρουν στο σωστό δρόμο. Ο Θεός μπορεί να αγαπάει τον αμαρτωλό, αλλά μισεί την αμαρτία. 

Θα βρεις τη ταινία στο Cinobo

 

Wolfwalkers των Τομ Μουρ, Ρος Στιούαρτ

Στην Ιρλανδία του 17ου αιώνα η Ρόμπιν είναι η νεαρή κόρη ενός βρετανού στρατιώτη, στον οποίο ο τοποτηρητής της περιοχής έχει αναθέσει την εξόντωση μιας αγέλης λύκων που τρομοκρατούν τους χωρικούς, εμποδίζουν την αποψίλωση του δάσους κι επιτίθενται στ πρόβατα. Η Ρόμπιν ονειρεύεται να γίνει κι αυτή κυνηγός λύκων στ΄ αχνάρια του πατέρα της, όταν όμως τον ακολουθήσει κρυφά σε μια από τις αποστολές του, τα πάντα θα αλλάξουν, όταν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο και να ελέγχει την αγέλη.

Θα δεις τη ταινία στο Apple TV+

 

Happiest Season της Κλέα Ντιβάλ

Η Αμπι σχεδιάζει να κάνει πρόταση γάμου στη φίλη της Χάρπερ, κατά την διάρκειας της των Χριστουγέννων τα οποία θα περάσει για πρώτη φορά με την οικογένεια της φιλης της. Ομως, λίγο πριν φτάσουν στο σπίτι της, θα διαπιστώσει πως η Χάρπερ, δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τις σεξουαλικές της προτιμήσεις στους συντηρητικούς γονείς της. 

Διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στο Apple Tv και το iTunes Greece

 

Im Your Woman της Τζούλια Χαρτ

Η Τζιν, μια μάλλον τυπική σύζυγος της δεκαετίας του 70- είναι συμφιλιωμένη με το γεγονός ότι ο συζυγός της Εντι, βγάζει τα χρήματά του, όχι με απόλυτα νόμιμο τρόπο, όπως και με το ότι οι δυο τους δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Το δεύτερο πρόβλημα θα λυθεί όταν μια μέρα ο Εντι θα εμφανιστεί με ένα μωρό στα χέρια, το οποίο θα είναι από εδώ και μπρος το παιδί τους, αρκεί η Τζιν να μην κάνει πολλές ερωτήσεις. Το πρώτο όμως θα πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο Εντι κάνει κάτι αληθινά κακό και η Τζιν ανακαλύπτει πως ο άντρας της δεν είναι ο μικροκακοποιός που νόμιζε, αλλά κάτι πολύ χειρότερο και πως τώρα, από εδώ κι εμπρός θα πρέπει να τρέχει για να σώσει τη ζωή της.

Θα τη δεις στο Amazon Prime Video

 

Φάντο και Λις του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι

Ο κόσμος έχει καταστραφεί μετά από μια πυρηνική πανωλεθρία και δύο από τους εναπομείναντες ανθρώπους, ένα ανάπηρο κορίτσι ονόματι Λις και ο αφοσιωμένος της σύντροφος Φάντο, περιπλανώνται στο ερειπωμένο τοπίο ελπίζοντας να βρουν τη μυθική πόλη Ταρ. Στην πορεία τους οι δύο νέοι συναντούν και άλλους επιζώντες οι οποίοι αποζητούν στο τέλος του κόσμου, το δικό τους κρησφύγετο ανομίας. Ανάμεσα στην γενικότερη ακολασία και τη διαφθορά, η Λις και ο Φάντο, παλεύουν για να φτάσουν στον στόχο τους.

Θα τη βρεις στο Mubi