Από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές ημέρες 


Η ανυπομονησία μας φουντώνει όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός και απέχουμε από τις αίθουσες των σινεμά. Γι' αυτό φροντίζουμε να κρατάμε ζωντανή επαφή όσο γίνεται από το σπίτι μας. Γιατί φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν περιμέναμε τα Χριστούγεννα για να λιώσουμε στον υπολογιστή μας με ταινίες, το κάναμε όλο τον χρόνο. Αυτή ίσως είναι η μοναδική όμορφη πρωτοτυπία του 2020.

Παρακάτω ακολουθούν όλες οι ταινίες που σε περιμένουν σήμερα να τους δώσεις μία ευκαιρία...

 

Lara του Γιαν-Ολε Γκέρστερ

Η Λάρα γιορτάζει τα 60ά γενέθλιά της. Μάλλον, σήμερα είναι τα 60ά γενέθλια της Λάρα αλλά δεν έχει κανέναν κοντά της για να τα γιορτάσει. Ο γιος της, Βίκτορ, έχει απόψε ρεσιτάλ, παρουσιάζει την πρώτη δική του σύνθεση. Η Λάρα, με «ήπια πίεση», τον ώθησε να γίνει πιανίστας, όμως δεν είναι καλεσμένη στη συναυλία. Σε μια εικοσιτετράωρη διαδρομή της στις γειτονιές του Βερολίνου, βιαστική χωρίς λόγο, νευρική χωρίς ανάπαυλα, σε μια πορεία που διακόπτεται από σύντομες συναντήσεις ή δουλειές, η Λάρα στήνει τη σκηνή για τη βραδινή παράσταση.

Θα τη δεις από την  StraDa films σε online virtual release

 

Motherland του Τόμας Βένγκρις

Λίγο μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ο 12χρονος Κόβας ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πατρίδα της μητέρας του, Βικτόρια, η οποία έφυγε από τη Σοβιετική - Κατεχόμενη Λιθουανία πριν από 20 χρόνια και τώρα επιστρέφει για να ανακτήσει την αγαπημένη της οικογενειακή περιουσία. Οταν θα βρουν μαζί το εγκαταλελειμμένο κτήμα στο οποί ζει μια φτωχή ρωσική οικογένεια, πρέπει να εξετάσουν πόσο μακριά είναι διατεθειμένοι να πάνε για να διατηρήσουν τα όνειρά τους ανέπαφα.

Θα τη δεις εντελώς δωρεάν στο ArteKino Festival 2020

 

Time της Γκάρετ Μπράντλεϊ

Η Φοξ κι ο Ρομπ Ριτς γνωρίστηκαν στο σχολείο, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν κι έκαναν έξι παιδιά. Όλα στη ζωή τους θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί ομαλά. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Σε μια απονενοημένη κίνηση, οι δυο τους αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια τράπεζα. Η Φοξ φυλακίστηκε για τρεισήμισι χρόνια, ο Ρομπ για 60 χρόνια χωρίς αναστολή. Η Φοξ, αποφασιστική κι αήττητη, με το που αποφυλακίζεται αφιερώνει τις επόμενες δυο δεκαετίες της ζωής της/τους στο να καταφέρει την αποφυλάκιση του άντρα της.

Προβάλλεται στο Amazon Prime

 

Ethos του Μπερκούν Ογιά

Μια ομάδα ατόμων στην Κωνσταντινούπολη υπερνικά κοινωνικοπολιτισμικές νόρμες και δημιουργεί σχέσεις καθώς οι φόβοι μπλέκονται με τις επιθυμίες τους.

Βρες τη στο Netflix