Οι ημερομηνίες διεξαγωγής, το πρόγραμμα και τα βραβεία που θα απονεμηθούν


Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει και φέτος παρά τις αντιξοότητες και θα πραγματοποιηθεί για αρχή διαδικτυακά από τις 5 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων. Το επόμενο ευχάριστο είναι πως από τις 7 έως τις 16 Μαΐου 2021, το φεστιβάλ θα επιστρέψει σε ζωνταντό χρόνο και οι ταινίες του θα φιλοξενηθούν σε κινηματογραφικές αίθουσες στην έδρα του αλλά και στην Καλαμάτα, στη Πάτρα, στη Σπάρτη, στο Άργος, στο Ναύπλιο, στο Γύθειο, στην Αμαλιάδα, στο Ξυλόκαστρο και στην Ακράτα.

Προσκεκλημένη του φεστιβάλ θα είναι η Αυστριακή σκηνοθέτις, Ναταλί Χάλα (Natalie Halla), της οποίας θα προβληθούν 5 ταινίες ενώ θα συμμετέχει στην τριμελή επιτροπή για τα Βραβεία Ισότητας. 

Το φεστιβάλ εμπλουτίζεται και φέτος με εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης , τηλεδιασκέψεις , εκθέσεις.

fstpl.jpg

Στο πλαίσιο του αφιερώματος εκτός των ταινιών, έχουν οργανωθεί ειδικές παράλληλες δράσεις , Διεθνή έκθεση κόμικς σε συνεργασία με την ομάδα του φεστιβάλ της Βαβέλ, συνεργασίες με άλλα φεστιβάλ και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

5 βραβεία θα απονεμηθούν στην επίσημη λήξη του φεστιβάλ τον Μάιο 2021

- Βραβειο κοινού καλύτερου διεθνούς ντοκιμαντέρ

- Βραβείο κοινού καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ

- Βραβείο κριτικής επιτροπής για το καλύτερο ντοκιμαντέρ ισότητας

- Φέτος θεσπίζεται το “Βραβείο Σπάρτης”, που υιοθετήθηκε από τον Δήμο ΣπάρτηςΠρόκειται  για ένα ακόμη βραβείο που έρχεται να προστεθεί σε εκείνα της κριτικής επιτροπής και θα αφορά στο καλύτερο ελληνικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ. Η επιτροπή και εδώ θα είναι τριμελής

- Βραβείο φοιτητών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για το καλύτερο ντοκιμαντέρ του αφιερώματος «Διεκδικώντας την ελευθερία» στο οποίο συμμετέχουν 20 ταινίες

Ολες οι προβολές , σεμινάρια και παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερα στο κοινό