Καλλιτεχνικά έργα θα μας απαντήσουν αν ''Υπάρχει πραγματικότητα πέρα από τον ψηφιακό κόσμο;''


Υπάρχει πραγματικότητα πέρα από τον ψηφιακό κόσμο; Υπάρχει ο ψηφιακός κόσμος έξω και πέρα από εμάς; Μας χρειάζονται οι μηχανές μας ή ζουν, αναπτύσσονται και αναπαράγονται έξω και πέρα από εμάς;

pek.jpeg

Αυτά είναι ερωτήματα που αποτελούν τη καρδιά της έκθεσης Creatures in a Series of Tubes  που θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα ψηφιακά κανάλια της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Σε μία εποχή που το σύνολο των ερεθισμάτων μας προέρχεται κατά 90% (αν όχι περισσότερο) από το διαδίκτυο, αυτή η έκθεση έρχεται να μας κάνει να αναρωτηθούμε για τη δική μας θέση μέσα στον ψηφιακό κόσμο, για το πόσο μας επηρεάζει και εν τέλει πόσο εμείς τον επηρεάζουμε... Μία σειρά καλλιτεχνικών έργων έρχονται να δώσουν τα ίδια απαντήσεις σε όλα αυτά. Να σημειωθεί ότι τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πλατφόρμας για τη τέχνη των νέων μέσων (European Media Art Platform / EMAP).

Μπορείς να επισκεφθείς την έκθεση από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου μέσα από την πλατφόρμα Mozilla Hubs που είναι προσβάσιμη μέσα από το www.onassis.org.

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες
“Beyond Human Perception” από τους María Castellanos και Alberto Valverde (Ισπανία)

fango.jpg

 “FANGO” από τον Martin Nadal (Ισπανία)

teofto.jpg

“The Eye of the Other” από τους Tizian Derme και Daniela Mitterberger (Αυστρία)

 “The Hidden Life of an Amazon User” από την Joana Moll (Ισπανία)

mail.jpg

 “aqua_forensic” από τους Robertina Šebjanič (Σερβία) και Gjino Šutić (Κροατία) κ.α.

Επιμέλεια
Χρήστος Καρράς, Πρόδρομος Τσιαβός, Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Κατερίνα Βάρδα
Οργάνωση
Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Κατερίνα Βάρδα, Βέρα Πετμεζά
Με την υποστήριξη
Creative Europe Program of the European Union
Μέρος του προγράμματος
EMAP – European Media Art Platform

 

Παράλληλες δράσεις
Tη διαδικτυακή έκθεση θα πλαισιώσουν ομιλίες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και διαδικτυακά εργαστήρια.

Ομιλίες καλλιτεχνών
Οι ομιλίες καλλιτεχνών γίνονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του Zoom και είναι ανοιχτές για το κοινό, κατόπιν αίτησης συμμετοχής. Όλες οι συνομιλίες θα καταγραφούν και θα είναι διαθέσιμες στα κανάλια του Ιδρύματος Ωνάση στο Vimeo και στο YouTube.

Εργαστήρια
Τα εργαστήρια γίνονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας του Zoom και είναι ανοιχτά για το κοινό, κατόπιν συμπλήρωσης αίτησης ενδιαφέροντος. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από αξιολόγηση του κειμένου εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την Τέχνη των Νέων Μέσων (European Media Art Platform), με την συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://onassis.link/emap-showcase