Αυτά είναι τα μέτρα για τους κινηματογράφους της χώρας


Όλα όσα ακούγαμε τις τελευταίες ημέρες για μερικό lockdown στη χώρα (το οποίο είδαμε να συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) θα πάρει σάρκα και οστά από σήμερα τα ξημερώματα και οι νέοι περιορισμοί  θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου, στις 6 το πρωί. Να πούμε στο σημείο αυτό, ότι ενώ τα σχολεία και άλλοι κλειστοί χώροι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά εξαιρούνται από το χάρτη  οι κινηματογράφοι,  τα θέατρα και οι χώροι εστίασης. Κάτι που αποτελεί μεγάλο (αν όχι ανεπανόρθωτο) οικονομικό χτύπημα για το χώρο του θεάματος και το κλάδο της ψυχαγωγίας...

Ανεξάρτητα τώρα από τα επίπεδα επικινδυνότητας που κατατάσσονται οι περιφερειακές ενότητες, καθίστανται υποχρεωτικά και στα δύο επίπεδα η χρήση μάσκας παντού καθώς και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Όλα όσα ισχύουν για τους κινηματογράφους:

Τα Επίπεδα 1 (Ετοιμότητας) και 2 (Επιτήρησης) συγχωνεύονται στο Επίπεδο Α με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί. Στο επίπεδο αυτό ισχύει το ποσοστό του 50% σε πληρότητα για τους κινηματογράφους και όλα τα μέτρα όσα ίσχυαν μέχρι και σήμερα, ανάμεσα στα οποία και η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επίπεδο Α (επιτήρησης):

Αμοργός
Αιτωλοακαρνανία
Ανδρο
Αργολίδα
Αρκαδία
Αρτα
Αχαΐα
Γρεβενά
Εύβοια
Ευρυτανία
Ζάκυνθος
Ηλεία
Ημαθία
Ηράκλειο Κρήτης
Θάσος
Θεσπρωτία
Ιθάκη
Ικαρία
Κάλυμνος
Καρδίτσα
Κάρπαθος- Κάσος
Κέα- Κύθνος
Κέρκυρα,
Κεφαλληνία
Κορινθία
Κως
Λακωνία
Λασίθι
Λέσβος
Λευκάδα
Λήμνος
Μαγνησία
Μεσσηνία
Μήλος
Μύκονος
Πάρος
Πρέβεζα
Ρέθυμνο
Ρόδος
Σάμος
Σποράδες
Σύρος
Τήνος
Φωκίδα
Φθιώτιδα
Φλώρινα
Χανιά
Χίος

 

Τα Επίπεδα 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και 4 (Αυξημένου Κινδύνου) συγχωνεύονται στο Επίπεδο Β και σε αυτά ισχύει μερικό lockdown.

Σε αυτό το επίπεδο αναστέλλεται η λειτουργία των κινηματογράφων.

Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου)

Αττική
Βοιωτία
Δράμα
Εβρος
Θεσσαλονίκη
Θήρα
Ημαθία
Λάρισα
Νάξος
Ξάνθη
Ροδόπη
Τρίκαλα
Καβάλα
Καστοριά
Κιλκίς
Κοζάνη
Ιωάννινα
Πιερία
Πέλλα
Σέρρες
Χαλκιδική

Επομένως, από αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου οι κινηματογράφοι θα είναι κλειστοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας...

Όλα όσα ισχύουν για τις πρόβλες και τα τηλεοπτικά γυρίσματα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις πρόβες και για όσους δεν είναι στη σκηνή γυρίσματος, καθώς και καταγραφή των εισερχομένων και των εξερχομένων.
Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται επίσης 1,5 μέτρο απόσταση για τους ηθοποιούς και 2 μέτρα απόσταση για τις χορωδίες και τα πνευστά στις πρόβες.
Στο επίπεδο Β (κόκκινο) η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των συντελεστών αυξάνεται στα 2 μέτρα.