ή αλλιώς στον καλύτερο James Bond


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο θρυλικός ηθοποιός Σον Κόνερι. Ο Σκοτσέζος έμεινε στην ιστορία για το ρόλο του James Bond αφού ήταν ο πρώτος που ενσάρκωσε τον πράκτορα 007 στη μεγάλη οθόνη.

Η τεράστια καριέρα του ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '50 και ο τελευταίος του ρόλος ήταν το 2003 στο League of Extraordinary Gentlemen. To 2012 ήταν ο αφηγητής στο ντοκιμαντέρ Ever to Excel που αποτέλεσε και την τελευταία δουλειά του.  Θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών και τον είδαμε συνολικά επτά φορές στον ρόλο, με το Dr. No του 1962 να ανοίγει την αυλαία, να ακολουθούν τα From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball και You Only Live Twice μέσα στη δεκαετία του '60 και το Diamonds Are Forever to 1971.

Επέστρεψε στο ρόλο για τελευταία φορά το 1983 για το Never Say Never Again. Σε ηλικία 70 ετών, το 2000, χρίστηκε ιππότης από την βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ είχε και πολύ καλή σχέση με τη χώρα μας αφού ήταν ιδιοκτήτης μίας βίλας στο Κρανίδι. Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του ήταν αυτός του Jimmy Malone στους Αδιάφθορους του 1987, που του χάρισε και το μοναδικό του όσκαρ, αυτό για τον δεύτερο ανδρικό ρόλο. Είχε κερδίσει επίσης δύο βραβεία BAFTA και τρεις χρυσές σφαίρες.

Αναλυτικά σε λίγο....    

 
 

Πηγή