''Η Μαίρη λέει να πάει απόψε σινεμά'', εσύ;


Εφτά μονές αίθουσες και 13 αίθουσες με παραπάνω από μία αίθουσα ή multiplex μετράνε αυτή τη στιγμή ανοιχτές στην Αττική από χθες. Το ανθρώπινο δυναμικό των κινηματογράφων τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19 άνοιξαν τις πόρτες τους και μας περιμένουν για μία αλλιώτικη μεν αλλά ξεχωριστή κινηματογραφικά χρονιά. Ταυτόχρονα με τις κλειστές αίθουσες, τα θερινά συνεχίζουν την αποστολή της μαγείας παραμένοντας ανοιχτά μιάς και ο θεός ακόμη είναι με το μέρος τους καιρικά (τουλάχιστον).

Να πούμε ότι ο χάρτης που καταγράφει την επιδημιολογική πορεία της περιφέρειας θα ανανεώνεται  συνεχώς στην ιστοσελίδα ώστε να έχουν εικόνα και οι κινηματογράφοι για το πώς θα προχωράνε μέσα στη χρονιά. 

Αυτό το διάστημα ορίζεται ως επιτρεπόμενο όριο στις αίθουσες με βάση το δείκτη κινδύνου  πληρότητα 30% για τις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ ορίζονται αυστηρά:

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.

- Σε θερινά και χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όχι μόνο στην είσοδο και την έξοδο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προβολής.

- Σε θερινά και χειμερινά σινεμά δεν υπάρχει διάλειμμα στις προβολές.

- Σε θερινά και χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους εργαζόμενους.

- Σε θερινά και χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους και υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση.

- Στα χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

- Στα χειμερινά σινεμά είναι υποχρεωτική η σωστή χρήση κλιματιστικών μονάδων, η οποία πρέπει να προβλέπει εισροή νωπού αέρα.

- Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις (πχ σε επίπεδο δήμων).

Όλες οι χειμερινές αίθουσες που είναι ανοιχτές:

Μονές αίθουσες

Αβάνα στο Χαλάνδρι
Αστορ στη Στοά Κοραή
Αστυ στην πλατεία Κοραή
Διάνα στο Μαρούσι
Ιντεάλ στο κέντρο της Αθήνας
Μικρόκοσμος στο Φιξ
Studio New Star Cinema στην Πλατεία Αμερικής

https://www.instagram.com/danaoscinema/?utm_source=ig_embed

Multiplex

Δαναός στη Λεωφόρο Κηφισίας
Αθήναιον 3D Digital στους Αμπελόκηπους
Αίγλη 3D Digital στο Χαλάνδρι
Novacinema Odeon Γλυφάδα στη Γλυφάδα
Odeon Escape στο Ιλιον
Σινέ Παράδεισος στον Κορυδαλλό
Town Cinemas στη Γλυφάδα
Τρία Αστέρια 3D Digital στο Νέο Ηράκλειο
Village Cinemas @ The Mall στο Μαρούσι
Village Cinemas @ Faliro στο Φάληρο
Village Shopping and More στο Ρέντη
Village Cinemas Athens Metro Mall στον Αγ. Δημήτριο Village Cinemas στο Παγκράτι