ο λόγος για τη ταινία Emancipation


Το ότι η Apple θα έκανε μεγάλη είσοδο στο κινηματογραφικό πεδίο, ήταν βέβαιο μετά το λανσάρισμα του TV+ και πλέον αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Λίγο καιρό την απόκτηση των δικαιωμάτων για τις νέες ταινίες του Τομ Χανκς και του Μάρτιν Σκορσέζε, η εταιρεία του Tim Cook έκανε τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία των φεστιβάλ. Πήρε τα δικαιώματα για τη νέα ταινία του Γουίλ Σμιθ με κόστος που θα αγγίξει τα 120 εκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας τη μάχη στην τελευταία στροφή από τη Warner Bros.

O τίτλος της ταινίας είναι Emancipation και δεν έχει καμία σχέση μπλοκμπάστερ, όπως πολλοί μπορεί φανταστούν στο πρώτο άκουσμα της είδησης.

Τοποθετείται χρονικά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αμερική, με τον Γουίλ Σμιθ στο ρόλο ενός σκλάβου που ξεφεύγει και καταδιώκεται μανιωδώς. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο  Antoine Fuqua σε του Willam N. Collage και μπορεί το πρότζεκτ να είναι ενεργό εδώ και μία διετία, όμως, τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική το τελευταίο δίμηνο κάνουν το περιεχόμενό της πιο επίκαιρο από ποτέ.  

Πηγή