Μα πόσο drama αυτό το drama series;


Δεν θα σου κρύψω ότι παρακολουθώ Grey’s Anatomy. Είμαι περήφανη γι’ αυτό; Όχι, εκατό τοις εκατό. Παρόλα αυτά, δεν σταματάω να το βλέπω. ΟΚ, όχι ευλαβικά (δεν είναι και Game of Thrones), αλλά όταν έχω χρόνο να σπαταλήσω και να μην σκεφτώ απολύτως τίποτα, να που θα μπω στον κόσμο της Meredith Grey και του gang της.

Είναι δύσκολη αυτή η ζωή της Meredith Grey και όλου του καστ. Δηλαδή, ο θεατής έχει ν’ αντέξει θανάτους, δυστυχίες, φυσικές καταστροφές, αναπάντεχες πτώσεις αεροπλάνων και ένα σωρό ακόμη κακουχίες. Και σαν να μην φτάνει το συναισθηματικό βάσανο, το οποίο είναι σίγουρα over the top, ακόμα και γι’ αυτή την δραματική σειρά, έχει ένα καλό το σόου: καλή μουσική.

Το Grey’s Anatomy έχει εξάλλου κερδίσει Grammy για το soundtrack, οπότε ισχύει αυτό που σου λέω. Σε συνδυασμό λοιπόν, με μια τραυματική σχεδόν σκηνή, ένα από τα παρακάτω tracks έχουν… συνεισφέρει στο να εντείνεται προς το κοινό, ακόμη περισσότερο η αίσθηση του δράματος (και της κατάθλιψης μη πω και ακουστώ υπερβολική).

Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι τα κομμάτια αυτά ταίριαξαν γάντι με την στιγμή και κατάφεραν τον σκοπό τους: να φέρουν δάκρυα στα μάτια των τηλεθεατών τους.

Breathe (2 AM)-Anna Nalick

Πότε: Στην 2η σεζόν όταν στο νοσοκομείο «σκάει» ένας ασθενής με μια βόμβα μέσα του και η Meredith Grey πρέπει να τον κουράρει.

Chasing Cars-Snow Patrol

Πότε: Στην 2η σεζόν, όταν ο Denny μόλις έχει κάνει πρόταση γάμου στην Izzie, αλλά λίγο μετά πεθαίνει από αιμορραγία. Και λένε ότι οι ταινίες είναι βγαλμένες από τη ζωή…

A Bitter Song-Butterfly Boucher

Πότε: Στην 3η σεζόν όταν ένα τραγικό δυστύχημα με φέρρυ μποάτ μόλις έχει συμβεί, η Meredith βουτάει στο νερό να σώσει ένα τραυματία από το συμβάν.

Street Lights-Kanye West

Πότε: Στην 5η σεζόν, όταν η σχέση της Cristina και του Owen είναι ένα ρόλερ κόστερ συναισθημάτων από την αρχή και έχουν ένα «κινηματογραφικό» φιλί πάνω από ένα φρεάτιο εξαερισμού όπου φυσάει δραματικά τα μαλλιά της ηθοποιού. Δεν περίμενες να δεις Kanye West στην λίστα, ε;

Blindsided-Bon Iver

Πότε: Στην 5η σεζόν, όπου η Izzie δεν μπορεί με τίποτα να ξεπεράσει τον Denny και τον βλέπει παντού, μέχρι που συνειδητοποιεί κάτι πιο τραγικό: είναι άρρωστη. Και Bon Iver στη λίστα! Δεν είναι παίξε-γέλασε η φάση σου λέω!

Holding Us Back-Katie Herzig

Πότε: Στην 6η σεζόν, όταν ο Derek έρχεται αντιμέτωπος με έναν οπλισμένο πρώην πελάτη του, ο οποίος αναζητάει εκδίκηση για τον θάνατο της γυναίκας του. Ε, μετά έρχεται η Kepner στην μέση και να που ο Derek την «έφαγε» την σφαίρα.

You Were Supposed to Be Different-Aron Wright

https://www.youtube.com/watch?time_continue=163&v=h3lVLkMqNvg

Πότε: Στην 11η σεζόν, όταν η Meredith αποφασίζει τελικά να βγάλει τον Derek, τον έρωτα της ζωής της, από το μηχάνημα που τον κρατάει ζωντανό, αφού τα τραύματά του από τον απρόσμενο τροχαίο στο οποίο βρέθηκε, τον άφησαν εγκεφαλικό νεκρό.

Φωτό: Instagram @affairsanatomy