Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να στήσεις το πιο cosy σινεμά στο σπίτι.


Διάβασες τις προάλλες για τις ταινίες που πρέπει να δεις πριν τα φετινά Όσκαρ, και σου μπήκε  η ιδέα για movie night με την παρέα. Και πολύ καλά το σκέφτηκες! 

Απλά, αν θέλεις να διοργανώσεις μια τέλεια βραδιά με βραβευμένες ταινίες στην οθόνη, πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα. Στα αναφέρω στη συνέχεια και έχεις το ελεύθερο, φυσικά, να τυπώσεις το άρθρο και να το χρησιμοποιήσεις σα λίστα. Επική Οσκαρική Movie night - check.

Μέρος

Διάλεξε έξυπνα το μέρος που θα διοργανώσεις με την παρέα σου το movie night. Ο Τάσος μπορεί να έχει τεράστια τηλεόραση, αλλά έχει επίσης και γείτονες που δεν μπορούν τη φασαρία. Η Μαίρη έχει σχετικά μικρό σαλόνι, αλλά έχει Nova και στα κανάλια της γνωστής αυτής πλατφόρμας μπορείτε να δείτε φανταστικές ταινίες που έχουν πάρει Όσκαρ! Μαίρη, πες αλεύρι. Η Οσκαρική movie night σε γυρεύει.

Επιλογή ταινίας

Μιλώντας για ταινίες, εννοείται ότι δεν πρέπει να το αφήσεις φλου.  Γίνε συγκεκριμένη ή γίνετε συγκεκριμένοι - ανάλογα ποιος είναι στη διοργάνωση. "Θα δούμε τη πιο πολυσυζητημένη ταινία των περσινών Όσκαρ" μπορεί να είναι η ανακοίνωση, και να πατήσεις play στο La La Land, το οποίο θα βρεις στη Nova και θα το δείτε όποτε θέλετε, με την υπηρεσία Nova On Demand που είναι δωρεάν για τους συνδρομητές Nova. Μπορεί, φυσικά, να είναι κι άλλη η επιλογή. Έχεις τεράστια γκάμα να διαλέξεις και να προτείνεις (Whiplash, Arrival, Lion, Ηacksaw Ridge, Wonder κλπ κλπ)! Απλά φρόντισε να υπάρχει από πριν συνεννόηση και απόφαση, ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα...

Προσκλήσεις

Και τι εννοώ παρατράγουδα; Να πχ τελευταία στιγμή κάποιος είπε και στον Γιώργο, που όμως δεν είναι και τόσο των μιούζικαλ. Θέλει τρελά να δει το βραβευμένο με Όσκαρ (οπτικά εφέ) Ex Machina, που βρήκε στο μενού της Nova. Και φυσικά να το δει, αλλά όχι τώρα! Μην αναλωθεί η παρέα στο "τι να δούμε" της τελευταίας στιγμής! 

Επίσης, σε ό, τι αφορά τις προσκλήσεις, φρόντισε τα άτομα να  "κολλάνε" και να είναι ήδη τεσταρισμένα σε movie nights, για να περάσετε τέλεια. Όσο ενδιαφέρουσα και να σου μοιάζει η συμφοιτήτρια που μόλις γνώρισες, ίσως μιλάει πάρα πολύ ενώ βλέπει ταινίες, και η παρέα δε θα το διασκεδάσει αυτό...
 

oscarn.jpg
 

Σνακ

Άσχετα με το αν ή τι θα φάτε, τα ποπ κορν είναι must, και το ξέρεις! Μπορείς να αγοράσεις απ' έξω, μπορείς να αφήσεις μια ποπ κορνιέρα να τα ετοιμάζει ή να τολμήσεις να φτιάξεις εσύ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να τσιγκουνευτείς τα μπολ και την ποσότητα. 

Άνεση

Μικρό ή μεγάλο, το σπίτι που θα φιλοξενήσει το movie night οφείλει να είναι άνετο. Όπου άνετο, μη φαντάζεσαι απαραίτητα τεράστιες πολυθρόνες και υπέροχους αφράτους καναπέδες- φοιτητές είμαστε. Άνετος μπορεί να γίνει κάθε χώρος με την προσοχή στη λεπτομέρεια. Φρόντισε, λοιπόν, κάθε καλεσμένος να έχει μια (καλή) θέση, σε πρώτη φάση. Βάλε και το πάτωμα στο παιχνίδι, δηλαδή επένδυσε σε μαξιλάρες. Αν δεν έχεις, ζήτα! Αν δεν έχει το σπίτι που θα γίνει η προβολή, παρομοίως. Και επίσης, κουβερτούλες, γιατί ταινία θα πει χουχούλιασμα. 

Ώρα

"Θα δούμε μια ταινία, άρα εντάξει να πούμε γύρω στις 9 το βράδυ, μια χαρά". Λάθος! Φυσικά και να τσεκάρεις το πόσο διαρκεί η ταινία, αλλά μην τα υπολογίσεις τσίμα τσίμα, γιατί πολύ απλά μετά από κάθε προβολή υπάρχει όρεξη για κουβέντα. Αφού έχετε δει, για παράδειγμα το Whiplash, και συζητάτε για το βραβευμένο με Όσκαρ μοντάζ του ή τον J. K. Simons που κράτησε το χρυσό αγαλματίδιο για τον καλύτερο Β' ανδρικό ρόλο, η κουβέντα σίγουρα θα πάει στο τώρα. Στις ταινίες, δηλαδή, που φέτος κοντράρονται στην 90η τελετή. Και κάπου εκεί θα αναφερθεί το "The Shape of Water" που έχει σαρώσει στις φετινές υποψηφιότητες, και θα κανονιστεί το επόμενο movie night, καθώς στη Nova θα γίνει η α' τηλεοπτική προβολή τόσο αυτής της ταινίας όσο και άλλων που βλέπουμε στη φετινή λίστα των Όσκαρ (Wonder, The Disaster Artist, The Greatest Showman και Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Μετά από όλα αυτά, Τhe Oscar goes to... you! Για την καλύτερη οργάνωση Οσκαρικού Movie Night.