5 υποτιμημένες ταινίες τρόμου που αξίζει να δεις

Όταν η «καλτίλα»… βαράει κόκκινο!

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

 

Δεν ξέρω γιατί, αλλά από πάντα μου αρέσουν οι ταινίες τρόμου. Ακόμη και σε μικρή ηλικία που ήμουν, αντί να φοβάμαι τις απίστευτες σκηνές τρόμου που σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέφεραν μόνο έναν τρομακτικό σκηνικό, αλλά και μπόλικο σασπένς, εγώ κάτι μαγευτικό έβρισκα μέσα σε όλες αυτές τις εικόνες.

Και όχι μόνο με τις ταινίες που έβλεπαν και βλέπουν όλοι, εκείνη την εποχή και που μπορεί να αποτελούν μέχρι και “must”, αλλά ακόμη και τις λίγο πιο… ξεχασμένες από το πολύ κοινό και ίσως και… κατακερματισμένες από τις κριτικές.

Έχω μεγαλώσει με τα B-movies, μιας και στα ‘80s υπήρξε και μεγάλη άνοδος των πιο cult, ανεξάρτητων ταινιών και θεωρώ ότι έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην αισθητική μου, αλλά και στην ίδια μου την «κινηματογραφική παιδεία» και όλων των συνομήλικών μου γενικότερα.

Και ναι, είναι αυτή η… καλτίλα που αναζητάμε καμιά φορά, από αυτές τις ταινίες, είτε για να μας εμπνεύσουν ή απλά για να μας διασκεδάσουν. Ταινίες που μπορεί να μην έχουν σαρώσει τα ταμεία, αλλά σίγουρα έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον όλων εμάς που αναζητάμε και μία πιο κωμική εκδοχή από μία ταινία τρόμου.

Murder Party

5culthorrormovies_01.jpg

 

Ένα nerd λαμβάνει πρόσκληση για το λάθος Halloween πάρτι και εκεί ανακαλύπτει ότι υπάρχει και “trick” και… “treat”!

Dead and Buried

 

5culthorrormovies_02.JPG

Ο τίτλος τα λέει όλα. Πεθαμένοι που πρέπει να αποδεχτούν ότι έχουν πεθάνει, «επιστρέφουν» και πάλι στη… ζωή.

Summer of Blood

5culthorrormovies_03.JPG

Αν ο Woody Allen έπαιζε σε cult ταινία τρόμου, τότε σίγουρα θα ήταν αυτή. Ένα βαμπίρ δαγκώνει έναν τύπο στην Νέα Υόρκη και ξαφνικά το «κρεββάτι» του γίνεται κέντρο διερχομένων.

The Exorcist III

5culthorrormovies_04.JPG

Ο William Peter Blatty προσάρμοσε το δικό του μυθιστόρημα για να ακολουθήσει το αριστούργημα του William Friedkin. ΟΚ, μπορεί να μην είναι σαν τον πρώτο εξορκιστή, αλλά η τρίτη ταινία της τριλογίας έχει σίγουρα μερικές αξιοπρόσεκτες σκηνές.

Raw Meat

5culthorrormovies_05.JPG

Μπορεί και να μην ξαναμπείς στο μετρό, αν δεις την βρετανική αυτή ταινία που δείχνει καρναβαλιστές επιζώντες να… βολτάρουν στα σκοτεινά τούνελ του Λονδίνου. Σπούκι αλέρτ!