5 ταινίες με… courgars που επιβάλλεται να δεις και που μπορεί να σε… εμπνεύσουν κι εσένα!


Προσωπικά, δεν είμαι φαν της λέξης "cougar". Νομίζω ότι είναι ένας κάπως, υποτιμητικός όρος για το γυναικείο φύλο και για τις μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες που επιλέγουν να έχουν σχέσεις με ένα νεότερο άνδρα. Μου ακούγεται σαν μια γυναίκα που ψάχνει το «θήραμά» της, με μοναδικό σκοπό να τραφεί από αυτό.

Όπως και να έχει, η κοινωνία μας έχει επιλέξει αυτό τον όρο, τον οποίο αν πάρουμε λίγο πιο «ελαφριά» και με μια δόση χιούμορ, σημαίνει τελικά, ότι μια σε μεγαλύτερη ηλικία γυναίκα, μπορεί να είναι σέξι. Μπορεί να έχει σεξουαλική ζωή, ακόμα και με έναν άνδρα μικρότερό της.

Κάπως έτσι λοιπόν, έχουν προσπαθήσει να προσεγγίσουν και οι παρακάτω ταινίες, αυτό τον «όρο» ή «φαινόμενο», αν θες. Το storyline τους βασίζεται σε μια σχέση πάθους, αγάπης, μίσους ή και μιας περιστασιακής σχέσης που είχε λόγο να συμβεί στις ζωές των χαρακτήρων. Ήταν μια στιγμή «ορόσημο» για αυτούς, μια στιγμή που μπορεί και να καθόρισε τις ζωές τους.

Δεν θέλω να ερμηνεύσω –ή να παρερμηνεύσω- τις ταινίες αυτές, οπότε θα σε αφήσω μόνο σου, να αποφασίσεις, όταν δεις αυτές τις ταινίες. Γιατί επιβάλλεται να δεις αυτές τις ταινίες, ακόμη και αν μόνο σκοπό θα έχουν να σε εμπνεύσουν…

Sunset Boulevard (1950)

5movieswithcougars_01.JPG

Δεν έχει δει πολύς κόσμος αυτή την ταινία, στην οποία η Norma Desmond (Gloria Swanson) μια αρκετά ματαιόδοξη γυναίκα, βρίσκει συντροφιά στην αγκαλιά ενός νεότερου άνδρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο δείχνουν φανταστικοί στην μεγάλη οθόνη.

The Graduate (1967)

5movieswithcougars_02.JPG

Ίσως και η πιο διάσημη ταινία επί του θέματος. Οκέι, μπορεί να είναι η πιο στερεοτυπική ταινία που «μιλάει» για την σχέση δύο τέτοιων ανθρώπων (δυστυχισμένη παντρεμένη γυναίκα, νέος, κούκλος φοιτητής), αλλά η Mrs.Robinson aka Anne Bancroft και ο Dustin Hoffman, δίνουν «ρεσιτάλ» ερμηνείας. Οκέι, σε λογικά πλαίσια πάντα…

Thelma & Louise (1991)

5movieswithcougars_03.JPG

Μην ξεχνάς ότι η ιστορία δεν αφορά μόνο αυτές τις δύο γυναίκες –οκέι το 5% της ταινίας τουλάχιστον-, αλλά δείχνει και πώς η Gina Davis κατάφερε να… τυλίξει τον νεότερο της Brad Pitt, ακόμη και αν αυτός της έκλεψε όλα τα λεφτά λίγο μετά.

The Piano Teacher (2001)

5movieswithcougars_04.JPG

Δεν υπάρχει άλλη σχετική ταινία που να μιλάει τόσο ανοιχτά για τα “mother issues” που έχουν πολλοί νέοι άνδρες που αναπτύσσουν σχέσεις με μεγαλύτερες γυναίκες. Ε, λοιπόν, αυτή το κάνει και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Σχεδόν δηλαδή, αλλά η θεά Isabelle Huppert καταφέρνει να μας μαγνητίσει και σίγουρα μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Benoit Magimel να προσφέρουν πολύ δράμα!

Heading South (Vers Le Sud) (2005)

5movieswithcougars_05.JPG

Άφησέ το στους Γάλλους για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο «σκάνδαλο», όπου μια γυναίκα έχει ερωτικές σχέσεις με έναν μικρότερο άνδρα. Ποιο είναι το τρομερό σκάνδαλο εδώ; Το γεγονός ότι αυτός ο άνδρας είναι και νεότερος και μαύρος! Η Charlotte Rampling μόνο θα μπορούσε να υποστηρίξει άψογα αυτό τον ρόλο και τα κατάφερε απόλυτα.