Αυτό το σουκού θα ανεβάσεις τα επίπεδα του IQ σου, διασκεδάζοντας!


Τις περισσότερες φορές τρέχουμε στο opening κάποιας action ταινίας που έχει σίγουρα κοστίσει εκατομμύρια στο αναγνωρισμένο στούντιο που την κυκλοφορεί, με σκοπό «άβουλα» κάπως, να νιώσουμε ότι ψυχαγωγούμαστε. Και ενώ αυτό ισχύει πάρα πολλές φορές, γιατί η δύσκολη καθημερινότητά μας, μας αναγκάζει στο να θέλουμε να απολαύσουμε μια stress free κωμωδία ή ταινία περιπέτειας, καταλήγουμε τελικά να ξεχνάμε μερικές ταινίες που έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.

Ταινίες από τις οποίες, μπορούμε να μάθουμε 1-2 πραγματάκια παραπάνω για τον κόσμο και που ίσως τελικά να μας κάνουν και πιο… έξυπνους! Οκέι, διέγραψε το τελευταίο, αλλά οι παρακάτω 5 ταινίες να είσαι σίγουρος ότι θα σε κάνουν να σκεφτείς λίγο παραπάνω!

Mandela: Long walk to freedom

Βασισμένη στην ζωή του Nelson Madela, ίσως από τους πιο σημαντικούς ευεργέτες του κόσμου που πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα πιστεύω του και οι πράξεις του είχαν σαν αποτέλεσμα ο Mandela να μπει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην φυλακή, μέχρι το 1990 όπου τελικά αποφυλακίστηκε. Ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην Νότια Αφρική και ο οποίος πάλευε μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του για παγκόσμια ειρήνη και ίσα δικαιώματα. Η ταινία είναι άκρως εκπαιδευτική ως προς τον «ωμό» ρατσισμό που υπήρχε στην εν λόγω χώρα.

{youtube}GAglZjX3HOk{/youtube}

The Imitation Game

Αν εξαιρέσεις το μεγαλείο του Benedict Cumberbatch θα δεις ότι αυτή η ταινία πρόκειται για την εξέλιξη της επιστήμης και πώς η τεχνολογία βοήθησε να μάθουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Βασισμένη στην ζωή του Alan Turing, ο Cumberbatch παίζει ένα ιδιοφυή επιστήμονα που κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει κώδικες της Γερμανίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, κατά της Βρετανίας.

{youtube}Sn-7SNrQWMo{/youtube}

Schindlers list

Ο θαυμάσιος Steven Spielberg με ένα «αβάσταχτο» σχεδόν τρόπο προσπαθεί να μας κάνει να καταλάβουμε την καταστροφή που είχε ο παγκόσμιος πολέμος και τις πράξεις των ναζί, μέσα από πραγματικές ιστορίες Εβραίων οικογενειών. Τι ορίζεται ως «καλό» και τι ως «κακό»; Η αμφιταλάντευση των δύο στην ταινία είναι ξεκάθαρη.

{youtube}JdRGC-w9syA{/youtube}

Truman Show

Η κωμικοτραγική και σατιρική ταινία, δείχνει τον Jim Carrey να υποδύεται τον Truman Burbank, έναν άνθρωπο που από την γέννα του, «μεγαλώνει» μια τεράστια επιχείρηση ως μέρος ενός πειράματος. Η ζωή του Truman παρακολουθείται από τους πάντες ως μέρος ενός τηλεοπτικού σόου, μέχρι την στιγμή που ο πρωταγωνιστής τα μαθαίνει όλα! Κάτι σαν τις Kardashians αλλά με πολύ βαθύτερο και «βαρύτερο» νόημα.

{youtube}loTIzXAS7v4{/youtube}

Blue Velvet

Το neon-noir φιλμ μυστηρίου και εξαιρετικής αισθητικής του David Lynch εξερευνά την «ντέκα» κοινότητα του πόθου και της αγάπης. Όπως πάντα, ο σουρεαλισμός παίζει βασικό ρόλο στην ταινία του σκηνοθέτη ενώ οι διαστρεβλωμένοι χαρακτήρες του ζουν σε ένα «πολωτικό» κόσμο. Όλα μπορεί να δείχνουν τέλεια σε μια μικρή πόλη, αλλά η νταρκίλα και σαπίλα της, «ξερνάει» με τον καιρό…

{youtube}k_BybDB_phY{/youtube}