Ήρθαν για να μείνουν τα αγαπητά emoticons


Ήρθαν για να μείνουν τα αγαπητά emoticons

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σας μιλάγαμε για τον ράπερ που φτιάχνει έργα τέχνης από emoji (πατήστε εδώ για την είδηση) και ήδη τα emoticons που έχουν κατακλύσει τη καθημερινότητα μας φαίνεται πως έχουν ανοίξει πανιά για νέες και ακόμα πιο συναρπαστικές περιπέτειες.

Οι κίτρινες (αλλά και παντός χρώματος) φατσούλες λοιπόν ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους στο κινηματογραφικό πανί, φιλοδοξώντας να γίνουν τα νέα minions. Εάν δε η αποδοχή και επιτυχία της επερχόμενης ταινίας είναι του ίδιου εύρους με τα προαναφερθέντα πλάσματα, τότε δεν είναι μακριά η εποχή που θα βλέπουμε τα emoji στα πάντα από μπρελόκ και κουκλάκια, μέχρι φιγούρες και κάθε λογής εμπορικό αντικείμενο. Εξάλλου τα έχουμε ήδη δει να κυκλοφορούν σε μάσκες προσώπου και μαξιλάρια καναπέ ανάμεσα σε άλλα.

Για την υλοποίηση της ταινίας υπήρξε ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ Sony, Warner Bros. και Paramount Pictures, ο οποίος κατέληξε σε μια τελική προσφορά που έφτασε τα έξι ψηφία και έληξε υπέρ της Sony. Λοιπές πληροφορίες πάντως για την υλοποίηση του project δεν υπάρχουν προς το παρόν, ούτε και ποιοί από τους χαρακτήρες της emoticon παρέας θα βρεθούν στο ρόλο των πρωταγωνιστών.

Τα emoji (που για κάποιους συνιστούν και μια καινούργια γλώσσα) είναι σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της στιγμής που βρίσκουν εφαρμογή στο texting και τη τεχνολογία γενικότερα. Εάν θα αποδειχθούν κάτι που ήρθε για να μείνει ή απλά μια εφήμερη μόδα μένει να αποδειχθεί στη πράξη, πάντως πριν η ιστορία αποφανθεί θα έχουμε προλάβει να τα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.