Κάθε Πέμπτη το youthplatform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες.


Έξι νέες ταινίες κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, με τρεις από αυτές να βρήκαν μια θέση στη δεκάδα του box office και μία από αυτές να βρίσκεται στην κορυφή. Τον Δικαστή του David Dobkin, παρακολούθησαν 2 στους 10 θεατές που επισκέφθηκαν κάποια σκοτεινή αίθουσα, αριθμός που μεταφράζεται σε 22.434 εισιτήρια από τα συνολικά 130.311 που κόπηκαν για όλες τις ταινίες στην ελληνική επικράτεια. Η σατανική κούκλα Annabelle μπορεί να έχασε την πρωτιά και να βρέθηκε στην δεύτερη θέση, κράτησε όμως τον μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών ανά αίθουσα, συνεχίζοντας να... "τρομάζει" πλέον από την δεύτερη θέση. Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε συνεχίζει δυναμικά μετά από 4 εβδομάδες κυκλοφορίας, αποτελώντας την μακροβιότερη ταινία της σημερινής δεκάδας, χωρίς να έχει φύγει παρακάτω από την 3η θέση. Μια ελληνική ταινία, η κωμωδία Στα Καλά Καθούμενα του Νίκου Ζαπατίνα βρέθηκε στην 4η θέση κόβοντας 11.522 εισιτήρια, με το Dracula Untold να ακολουθεί στο νούμερο 5.

Αυτή την βδομάδα έχουμε 5 ταινίες για όλα τα γούστα ,με το St. Vincent. Ο Αγαπημένος μου Άγιος , με τον αγαπημένο στην Ελλάδα Μπιλ Μάρεϊ, να είναι πολος έλξης για τους θεατές.

tainies 30_10_1.jpg



St. Vincent. Ο Αγαπημένος μου Άγιος
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Σλέιτερι με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Ναόμι Γουότς, Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζέιντεν Λίμπερερ

Η Μάγκι, μια εργένισσα μητέρα, μετακομίζει σε νέο σπίτι στο Μπρούκλιν με τον 12χρονο γιο της, Όλιβερ. Αναγκασμένη να εργαστεί παραπάνω από το κανονικό, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αφήσει τον μικρό στη φροντίδα του γείτονα της, Βίνσεντ, έναν συνταξιοδοτημένο παλιόγερο με τάση για αλκοόλ και τζόγο. Μια περίεργη, όμως, φιλία γεννιέται και μαζί με μια έγκυο στριπτιζέζ, την Ντέικα, ο Βίνσεντ θα συστήσει στον μικρό όλα τα μέρη που συμπεριλαμβάνει η καθημερινή του ρουτίνα, όπως ο ιππόδρομος, το στριπτιζάδικο και το τοπικό μπαρ.

 
{youtube}jHqhKmV9uA0{/youtube}

 

Η Κακή Μέρα Από το Πρωί Φαίνεται /Alexander and the Terrible, Horrible,no Good, Very Bad Day
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μιγκέλ Αρτέτα με τους: Στιβ Καρέλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Εντ Όξενμπουλντ
Ο 11χρονος Alexander περνάει πραγματικά τη χειρότερη μέρα της μέχρι τώρα ζωής του. Για αρχή, μία τσίχλα έχει κολλήσει στα μαλλιά του και η μία συμφορά ακολουθεί την άλλη. Η οικογένεια του δεν δείχνει να του συμπαραστέκεται, μέχρι που η κακοτυχία θα μεταδοθεί σε όλα τα μέλη. Τα αδέλφια και οι γονείς του ζουν και αυτοί με τη σειρά τους μια φοβερή, απαίσια, καθόλου καλή, για την ακρίβεια πολύ κακή μέρα. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι το η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται είναι απλώς μια παροιμία...

{youtube}rGiRPw7gEs0{/youtube}

 

tainies 30_10_2.jpg



Σκουπίδια/Trash
Αγγλοβραζιλιάνικη ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι με τους: Ρούνι Μάρα, Μάρτιν Σιν, Ρίξον Τέβεζ, Γκαμπριέλ Γουάινσταϊν

Σε μια πόλη της Βραζιλίας, ο Ραφαέλ, ο Γκόρντο και ο Ρατ περνούν τον χρόνο τους στα σκουπίδια, ελπίζοντας πως θα βρουν κάτι χρήσιμο. Μια μέρα, οι τρεις νεαροί ανακαλύπτουν μια δερμάτινη τσάντα, όπου το περιεχόμενη της τους φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή ντόπια αστυνομία. Πλέον, το μόνο που τους απομένει μέσα σε αυτή τη διεφθαρμένη πόλη είναι να αποκαταστήσουν ένα τρομερό λάθος.
 
{youtube}PX1ZuBJMT40{/youtube}


Ούτε να Πεθάνεις δεν Μπορείς/God's Pocket
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Σλέιτερι με τους: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζον Τορτούρο, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κριστίνα Χέντρικς

Στην εργατική γειτονιά του God`s Pocket, ο παλαβός θετός γιος του Μίκι Σκαρπάτο σκοτώνεται σε εργατικό «ατύχημα» και ο Μίκι προσπαθεί στα γρήγορα να θάψει την είδηση μαζί με το σώμα. Όταν όμως η τοπική εφημερίδα αναζητά την αλήθεια πάνω στο γεγονός, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ο Μίκι είναι πλέον σε μια κατάσταση πάλης μεταξύ ζωής και θανάτου, με ένα πτώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια σύζυγο που δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένας χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.
{youtube}RX-psY7w84E{/youtube}
 

tainies 30_10_3.jpg



Ida
Πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι με τους: Αγκάτα Τρεμπουσόφσκα, Αγκάτα Κουλέζα, Νταβίντ Όγκροντνικ

Πολωνία, 1962. Η Άννα είναι μια ορφανή που μεγάλωσε από καλόγριες σε μοναστήρι. Πριν γίνει και η ίδια καλόγρια, θέλει να δει τη Γουάντα, τη μόνη συγγενή της που γνωρίζει. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν ένα ταξίδι όχι μόνο αναζητώντας την τραγική ιστορία της οικογένειας, αλλά και για το ποιες είναι και πού ανήκουν. Θέτουν ερωτήματα πάνω στην πίστη και τις ιδέες τους. Και οι δύο προσπαθούν να πάνε ένα βήμα μπροστά στη ζωή τους, αλλά μόνο η μία μπορεί.

Επίσημη Πολωνική Υποψηφιότητα σε πέντε κατηγορίες για τα Βραβεία OSCAR 2015: Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου

 
{youtube}4tu-lSfOnPM{/youtube}