Ένα '90s revival party από το Sneaker10 και τα Reebok Classics για την επιστροφή του Aztrek.


Γελαστά πρόσωπα, urban outfits εμπνευσμένα από τις τελευταίες τάσεις του streetwear, ασταμάτητος χορός και ανεβαστικές μουσικές επιλογές δια χειρός Timo Maas. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα συνέβησαν στο θεματικό ‘90s πάρτι που διοργάνωσε η Reebok Classic και το Sneaker10 το Σάββατο το βράδυ, με μια νοσταλγική ματιά στην αγαπημένη δεκαετία που κάνει μεγαλειώδες revival. Αλλά και το θρυλικό sneaker Reebok Aztrek σε πρωταγωνιστικό ρόλο, να δίνει τον τόνο σε μια βραδιά που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και άφησε δυνατές αναμνήσεις σε όσους την βίωσαν.

eventplatreebok_keimeno2.jpg


Ένα εμπνευσμένο ταξίδι στον χρόνο και όχι μόνο…

Το ‘90s άρωμα είχε πλημμυρίσει κάθε άκρη του club venue του Six D.O.G.S., από τα coin op μηχανήματα, με τα joysticks και τα μεγάλα, στρογγυλά κουμπιά (με τα οποία ασφαλώς και μπορούσες να παίξεις επί τόπου), μέχρι τα glow sticks και τα εμπνευσμένα από την εν λόγω εποχή ενδυματικά σύνολα των πιο νεανικών προσώπων της πόλης. Καθώς και πλήθος από δημοσιογράφους, επαγγελματίες στον χώρο της μόδας, instagrammers και fashion bloggers, που είχαν συρρεύσει στη μεγάλη γιορτή της κουλτούρας της δεκαετίας του 1990, αλλά και του τολμηρά κραυγαλέου, καθώς και προκλητικά ασυμβίβαστου Reebok Aztrek. Ενός αθλητικού παπουτσιού που γεννήθηκε ως performance sneaker, όμως εξελίχθηκε σε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

eventplatreebok_keimeno.jpg

Όπως ακριβώς και ο κύριος προσκεκλημένος του event δηλαδή. Ο Timo Maas με τις 2 υποψηφιότητες για Grammy, την θητεία 15 ετών πίσω από τα decks του θρυλικού DC10 βρισκόταν μπροστά μας, ζωντανά για να μας δείξει πως το κάνανε τότε. Από το 1993 που πρωτοκυκλοφόρησε το Aztrek μέχρι και το τέλος της δεκαετίας, όταν η χορευτική κουλτούρα βίωνε μια έκρηξη τόσο εντυπωσιακή, όσο εκείνη της youth culture και του urban style. Οι μουσικές επιλογές του από κάθε φάσμα της house μουσικής αποδείχθηκε το ιδανικό soundtrack για αυτή τη γιορτή της νεανικής ενέργειας, μα και της επιστροφής του ύφους, του στυλ, της αύρας και των τάσεων των 90s σε κάθε πλευρά του σύγχρονου lifestyle. Είτε αυτό λέγεται μουσική, ποπ κουλτούρα ή μόδα.

Δεκάδες ζευγάρια Aztrek πλημμύρισαν το dancefloor

Τα εντυπωσιακά visuals με το ιστορικό sneaker της Reebok στο προσκήνιο ταξίδευαν τον νου 25 χρόνια πίσω, τότε που οι χορευτικές πίστες έπαιρναν φωτιά και οι νύχτες δεν τελείωναν ποτέ. Όπως ακριβώς έγινε και το βράδυ του Σαββάτου, με τις πιο στυλάτες παρουσίες των Αθηνών να δημιουργούν ένα χορευτικό ξεφάντωμα που θύμιζε άλλες εποχές. Τα δεκάδες ζευγάρια Reebok Aztrek που είχαν πλημμυρίσει το dancefloor είχαν πάρει φωτιά από τις χορευτικές φιγούρες των εκατοντάδων θεατών.

Και αν κάποιος ήθελε και εκείνος ένα τόσο διαχρονικό παπούτσι να κοσμεί τα δικά του πόδια, αυτό ήταν δυνατό. Απλά κατευθυνόταν στο μικρό (αλλά θαυματουργό) και οπτικά ιδιαίτερο pop up store που είχε στηθεί έξω από το Six D.O.G.S., από την διάσημη βρετανική εταιρεία και το δημοφιλές κατάστημα αθλητικών ειδών, Sneaker10. Σε αυτό σε περίμεναν τα πιο στιλάτα πρόσωπα της πόλης, έτοιμα να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να σε κατατοπίσουν σχετικά με το παπούτσι-θρύλο που δέσποζε μπροστά σου. Εκεί ο καθένας μπορούσε να προμηθευτεί επί τόπου το δικό του ζευγάρι από το sneaker-σύμβολο της θρυλικής δεκαετίας, το Reebok Aztrek.

eventplatreebok_keimeno3.jpg

Δυο και πλέον ώρες παρέμεινε επί σκηνής ο Timo Maas, “βομβαρδίζοντάς” μας με dance επιτυχίες τόσο από την προσωπική του δισκογραφία, όσο και από τον κατάλογο άλλων καλλιτεχνών, δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχητικό κοκτέιλ που ταρακούνησε το πολυπληθές κοινό. Οι ‘90s αθλητικές φόρμες πάλλονταν και κινούνταν στους ρυθμούς των club anthems, ενώ τα Aztrek “έγραφαν” χιλιόμετρα επί της πίστας, θυμίζοντας έντονα τα θρυλικά πάρτυ που διοργανώνονταν 25 χρόνια πριν. 

Το κέφι όμως δεν έπεσε επίπεδο ακόμα και όταν ο Γερμανός DJ και παραγωγός βρισκόταν εκτός σκηνής, καθώς ο Chevy και ο Club Kid φρόντισαν να ντύσουν ηχητικά το υπόλοιπο της βραδιάς, συνεχίζοντας τον χορευτικό παλμό στο dance stage. Σε αυτή τη γιορτή της διαχρονικής γοητείας του δυναμικού sneaker Aztrek, της αδιαμφισβήτητης σύνδεσης της Reebok με την νεανική κουλτούρα, αλλά και της δυναμικής επιστροφής της ‘90s κουλτούρας στο σήμερα.