Μερικές πολύ ιδιαίτερες τηλεοπτικές σειρές


 

Μερικές πολύ ιδιαίτερες τηλεοπτικές σειρές

 

Pushing Daisies

 

pushing-daisies_1280x1024-1024x819.jpg

 

Η κωμωδία φαντασίας του Bryan Fuller ήταν πολύ ιδιαίτερη για το κοινό του ABC. O διάλογος ήταν quirky, η φωτογραφία θύμιζε παραμύθι (forensic fairytale)  και ο πρωταγωνιστής ήταν επαγγελματίας pie maker ο οποίος είχε την ικανότητα να φέρνει πίσω στη ζωή τους νεκρούς, αρκεί να μην τους αγγίξει ξανά. Μετά από δύο κύκλους έγινε ξεκάθαρο πως η σειρά δε μπορούσε να επιβιώσει στο prime time, αλλά το Netflix και άλλες streaming services έχουν καταφέρει να κάνουν άλλα, πιο περίεργα διαμαντάκια πειτυχημένα. Εντάξει, ίσως όχι πιο περίεργα. Ίσως όμως ολες αυτές οι φήμες για reunion (τις οποίες έχει κατα καιρούς υποστηρίξει ο Fuller) δώσουν ιδέες στο Netflix, και η σειρά πάρει το δρόμο του Arrested Development.

 

Freaks and Geeks

 

freaks-and-geeks-freaks-and-geeks-708316_1024_768.jpg

 

 

Το Freaks and Geeks δεν έχει ελπίδες αναβίωσης, όχι μόνο επειδή το μεγαλύτερο κομμάτι του καστ του είναι πολύ απασχολημένο με την επιτυχημένη του καριέρα (James Franco, Seth Rogen, Jason Segel, Busy Philips), αλλά και επειδή είχε να κάνει με έφηβους χαρακτήρες. Και ενώ η network τηλεόραση το ταλαιπώρησε με συνεχείς αλλαγές στο πρόγραμμα και στο τέλος το έκοψε μετά από μόνο μία σεζόν, το Freaks and Geeks είναι η σειρά που θα αγκάλιαζε το κοινό του Netflix χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Terriers

 

64040b7d-a48c-4de9-979b-1b5e3ace45f3img_0042.jpg

 

Παρά την αγάπη που πήρε από τους κριτικούς τηλεόρασης (και τους ελάχιστους που το είδαν στην τηλεόραση) τα νούμερα τηλεθέασης του Terriers ήταν καταστροφικά μικρά από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως μια διαφορετική πλατφόρμα όπως το streaming έδινε στη σειρά περισσότερο χρόνο να αναπτύξει το δικό της κοινό και να επιστρέψει για δεύτερο κύκλο. Αυτό θα ήταν και χάρη στον Donal Logue, που αναγκάζεται να προσποιείται πως το Gotham είναι κάτι που έπρεπε να υπάρχει για ένα μεροκάματο.

 

Firefly

 

firefly_cast-1024x768.jpg

 

 

Kάθε φορά που συζητάω τη μοίρα του Firefly σκέφτομαι ότι τουλάχιστον είχαμε μισό τέλειο κύκλο και μία ταινία. Όμως αν δεν ήταν εξαρχής στο Fox αλλά στο Netflix, την εποχή των social media, το Firefly θα μπορούσε να γίνει τόσο δημοφιλές πριν το θαψει  το Fox πειράζοντας τη σειρά των επεισοδίων. Τώρα βέβαια δεν έχει σημασία, και συζητήσεις για reunion μου είναι αδιάφορες γιατί μετά την ταινία αρνούμαι να διαβάσω τα κόμικς. Τελείωσε. Let it go.

 

Twin Peaks

 

maxresdefault1-1024x576.jpg

 

 

 

Ίσως το Twin Peaks πέφτει σε κάποιους λίγο βαρύ για μαραθώνιο, αλλά σίγουρα θα ήταν μεγάλη επιτυχία στη stoner γωνιά του Netflix. Επίσης, αν η σειρά ήταν αμέσως διαθέσιμη από κύκλο σε κύκλο και όχι σε εβδομαδιαία βάση, το φιάσκο του δεύτερου κύκλου δε θα είχε συμβεί ποτέ.

 

 

Ας ελπίσουμε ότι όταν η σειρά γυρίσει το 2016 το Showtime δε θα κάνει τα ίδια λάθη με το ABC.