Τουλάχιστον έτσι μας μαθαίνει το νέο application "Εatery"


 

Τουλάχιστον έτσι μας μαθαίνει το νέο application "Εatery"

 

Είμαστε ο,τι τρώμε!

 

 

Ένα νέο application, το Eatery, μας βοηθά να τρεφόμαστε λίγο πιο υγιεινά, παραθέτοντας στοιχεία και διαλύοντας μύθους για τις διατροφικές μας συνήθειες. Γιατί εκτός από το τι (νομίζεις ότι) τρως, έχει σημασία πότε το τρως, πού και με ποιους. 

 

Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι τρώνε 12,4% λιγότερο υγιεινά απ' ό,τι νομίζουν.  

 

Όσοι βρίσκονται σε δίαιτα, οποιαδήποτε δίαιτα και αν είναι αυτή, τρώνε 15,2% πιο υγιεινά από αυτούς που δεν προσέχουν τη διατροφή τους.   Είναι 37% πιο πιθανό να είσαι υπέρβαρος αν ο σύντροφός σου είναι υπέρβαρος, 40% πιο πιθανό αν τα αδέρφια σου είναι υπέρβαρα και 57% πιο πιθανό αν οι φίλοι σου είναι υπέρβαροι.   Κάθε ώρα που περνάει μέσα στην ημέρα, η κατανάλωση φαγητού γίνεται 1,7% πιο ανθυγιεινή.  

 

Η ελληνική σαλάτα –η χωριάτικη που λέμε εμείς– είναι η σαλάτα με τις περισσότερες θερμίδες.   To βραδινό γεύμα είναι κατά μέσο όρο 15,9% λιγότερο υγιεινό από το πρωινό.   Κάθε ώρα που περνάει μέσα στην ημέρα, η κατανάλωση φαγητού γίνεται 1,7% πιο ανθυγιεινή.   Οι άνθρωποι που τρώνε στο σπίτι, τρώνε 12,7% πιο υγιεινά από αυτούς που τρώνε έξω.   Παρασκευή βράδυ, Σάββατο και Κυριακή είναι οι στιγμές της εβδομάδας που οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο υγιεινά.   Οι χορτοφάγοι και αυτοί που κάνουν δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες τρώνε 21,9% πιο υγιεινά από τους υπόλοιπους.  

 

Οι μισοί χρήστες του application θεωρούν ότι ο καφές είναι υγιεινός, το 1/5 ότι τα αναψυκτικά διαίτης είναι υγιεινά, το 1/4 ότι ο χυμός πορτοκαλιού είναι ανθυγιεινός, το 1/10 ότι το μπέϊκον είναι υγιεινό. Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τρέφονται κατά μέσο όρο 12,3% πιο υγιεινά από αυτούς που δεν τρώνε. Επίσης, αυτοί που δεν τρώνε πρωινό καταναλώνουν 6,8% περισσότερο φαγητό μέσα στην ημέρα.