Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν και από το πρωί ένα πρόγραμμα με συνεχή δράση που περιελάμβανε επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, street dance και parkour από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας...


Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Δήμου Θέρμης της Θεσσαλονίκης το 5o "Street Mode Festival", η μεγαλύτερη γιορτή νεολαίας στην Ελλάδα με επίκεντρο την street κουλτούρα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν και από το πρωί ένα πρόγραμμα με συνεχή δράση που περιελάμβανε επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, breakdance, street dance και parkour από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες και αθλητές μέσα στον χώρο της πλατείας, η οποία είχε διαμορφωθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.Ακολούθησαν μουσικές συναυλίες από αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της street κουλτούρας ενώ dj sets και παράλληλες δράσεις συνόδευαν την εκδήλωση καθ’ όλη την διάρκεια της.







Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε ρεκόρ με αποκορύφωμα το χρονικό διάστημα 19:00 – 22:00 όπου υπολογίζεται ότι στην πλατεία βρισκόντουσαν πάνω από 4000 θεατές!

To Street Mode Festival τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014" υπό την γενική επιμέλεια του Γιάννη Ευσταθίου (Nox1).

Στο graffiti action της εκδήλωσης καλλιτέχνες του graffiti κάτω των 20 ετών δημιούργησαν μαζί με μεγαλύτερους σε ηλικία (άνω των 30) σε μία φιλική κόντρα μεταξύ του "νέου αίματος" και της "παλιάς σχολής" του graffiti στην Ελλάδα! Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε σε σε δύο τεχνητούς τοίχους από ξύλα που στήθηκαν ειδικά για την ημέρα του φεστιβάλ.Οι άνω των 30 ετών καλλιτέχνες ήταν οι: Jasone, Ser, Dwayne, Nade, Nast & Merlin ενώ οι κάτω των 20 που επιλέχθηκαν μέσω διαγωνισμού στην διάρκεια του καλοκαιριού ήταν οι: Jone 50, Side, Suras, Waste, Elato, Twis, Pars & Believe.Επίσης το υπόγειο τούνελ της πλατείας το οποίο φιλοτεχνήθηκε με graffiti στις προηγούμενες διοργανώσεις λειτούργησε σαν έκθεση των έργων που πραγματοποιήθηκαν στα φεστιβάλ του 2011 και 2012.

Παράλληλα ένας άλλος χώρος της πλατείας είχε διαμορφωθεί με ειδικές κατασκευές για parkour-freerunning, longboard, balanceboard και slack line και ήταν διαθέσιμος προς το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε o καθένας να μπορεί να κάνει εξάσκηση και να δοκιμάσει τις ικανότητές του πάνω στα συγκεκριμένα αθλήματα υπό την καθοδήγηση δασκάλων του είδους.







Στον διαγωνισμό breakdance που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της πλατείας 16 χορευτές διαγωνίστηκαν για την θέση του νικητή σε μία μάχη τύπου ένας εναντίον ενός. Την πρώτη θέση και το βραβείο των 150€ κατέκτησε ο b-boy Rotwin ενώ την δεύτερη θέση και το βραβείο των 100€ ο b-boy Kelment. Οι κριτές ήταν οι: Revo, Zoob και Saspens ενώ DJ του διαγωνισμού ήταν ο Kid Stretch. Στα διαλείμματα οι ομάδες street dance Beat Για Beat και Funkers εντυπωσίασαν το κοινό παρουσιάζοντας μοναδικές χορογραφίες.

Oι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν φέτος για πρώτη φορά και στο longest b-boy move (headspins, jack hammers, hamhops, airflares,flares) σεέναξεχωριστό special show.

Το βράδυ ακολούθησαν συναυλίες από τους: H12 (Hatemost – 12ος Πίθηκος), Anima Nation καιBad Movies με το κοινό να κατακλύζει τον χώρο των συναυλιών για να δει από κοντά τους αγαπημένους του καλλιτέχνες.

Μέγας χορηγός: Milko.
Χορηγοί: Under Armour, Sport 2000, K-Extreme, Read, Τανούρης, Salonication.
Χορηγοί Θέρμης: Vodafone, Goodys, Subito, Λόρδον, Εθνικόν, Minimal, Dancecool, Ευρωγνώση, ΤυποXpert.
Χορηγοί επικοινωνίας και υποστηρικτές: 1055 Rock, Biscotto, Biscotto.gr, Hiphop.gr, Platform Magazine, Urban Style Mag, PhattCaps, DB Studios, The Box Gallery, Τύπος Θεσσαλονίκης, Ανατολικά, Livemedia.gr, Thessaloniki Arts & Culture, Extreme DJ Radio.