Όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κλείσεις αεροπορικά για το ταξίδι σου στις καλύτερες τιμές


Κανονίζεις ανοιξιάτικη εκδρομή στο εξωτερικό με την παρέα σου και αναζητείς τρόπους να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια στις καλύτερες τιμές που παίζουν; Ακολούθησε τότε τις πολύτιμες συμβουλές του Platform, ώστε να κλείσεις τα αεροπορικά σου σε τιμές που θα σου επιτρέψουν να είσαι άνετος/-η στο ταξίδι σου και να φέρεις πίσω ακόμα περισσότερα σουβενίρ από τη χώρα/πόλη που θα επισκεφθείς!

Κάνε αναζήτηση στα κατάλληλα site

Υπάρχουν πολλά sites εκεί έξω που προσφέρουν αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων με διαφορετικές προμήθειες. Skyscanner και Momondo είναι δύο από αυτά και σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα για να βρεις τις πτήσεις που σε εξυπηρετούν. Οι σελίδες αυτές σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να μην επιλέξεις συγκεκριμένο προορισμό (επιλέγοντας τον όρο flexible στον προορισμό) και εντοπίζουν που έχει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια την ημερομηνία που εσύ επιθυμείς να ταξιδέψεις. Όταν βρεις τις πτήσεις που σε καλύπτουν, κλείσε επί τόπου εισιτήρια ή μεταφέρσου στις ιστοσελίδες τω αεροπορικών εταιριών που έχεις διαλέξει και κλείσε εκεί τα εισιτήριά σου. Έτσι θα γλιτώσεις ακόμη και την προμήθεια!

Αναζήτησε εναλλακτικά αεροδρόμια

Οι τιμές μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, γι΄ αυτό αναζήτησε τις εναλλακτικές σου ανάλογα με τον προορισμό σου. Ωστόσο, μην ξεχάσεις να εξακριβώσεις πόσο μακριά είναι το εκάστοτε αεροδρόμιο και αν εξυπηρετεί την μετακίνησή σου, μιας που αν θέλεις και μεταβίβαση με τρένο ή λεωφορείο από εκεί για την πόλη που θα επισκεφθείς, μπορεί να καταλήξεις να πληρώνεις περισσότερα χρήματα!

Καθάρισε το ιστορικό στην μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς

Προτού ξεκινήσεις να αναζητάς εισιτήρια, καθάρισε τα cookies και το ιστορικό αναζήτησης για να βρεις πιο φθηνά αεροπορικά. Κι αυτό μιας που τα site του ηλεκτρονικού εμπορίου μαζεύουν πληροφορίες από τα cookies, οπότε όταν ψάχνεις συνέχεια για ένα προορισμό ξέρουν που να «χτυπήσουν», ανεβάζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τις τιμές για εκεί που κοιτάς.

Διάλεξε τις «σωστές» μέρες

Αν επιθυμείς να ταξιδέψεις στη high season και σε ημέρες με υψηλή ζήτηση, όπως η Παρασκευή και η Κυριακή, συνήθως θα δυσκολευτείς να βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Απόφυγε κάθε φορά μέρες όπως η Δευτέρα και το πρωί του Σαββάτου, η  Παρασκευή και το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να απορρίπτεις την αναζήτησή τους, μιας που και αυτές τις μέρες υπάρχουν πάντα περιορισμένες προσφορές. Η καλύτερη μέρα για φθηνούς ναύλους είναι συνήθως η Τετάρτη, οπότε έχε το κατά νου.

Βρες το σωστό timing για να κλείσεις

5-7 μήνες πριν το ταξίδι σου βρίσκεις τις περισσότερες φορές πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ειδικά για μακρινούς προορισμούς. Αν λοιπόν μπορείς να προγραμματίσεις από νωρίς, μη χάσεις την ευκαιρία, μιας που μπορεί να βρεθείς ακόμη και στη Νέα Υόρκη με 300 μόλις ευρώ, χρήματα που θα έδινες για να κλείσεις για το Παρίσι σε δύο μήνες από τώρα.

Κάνε εγγραφή στο newsletter των αεροπορικών

Όταν οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν προσφορές, οι εγγεγραμμένοι στο newsletter τους χρήστες των υπηρεσιών τους είναι και οι πρώτοι που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση σε email. Οι ναύλοι αυτοί εξαντλούνται πάντα γρήγορα, οπότε όσο πιο νωρίς λάβει κανείς την πληροφορία τόσο καλύτερα. Κάνε λοιπόν εγγραφή σε εκείνες που σε ενδιαφέρει να ταξιδεύεις και έχε το νου σου για την επόμενη προσφορά που θα σκάσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου!

Γράψου στα προγράμματα πιστότητας των αεροπορικών εταιρειών

Όλες οι αεροπορικές επιβραβεύουν τους πιστούς πελάτες τους οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τις υπηρεσίες τους, μαζεύοντας πόντους στο πρόγραμμα πιστότητάς τους. Μαζεύοντας λοιπόν μίλια μπορείς να τα εξαργυρώσεις και να πάρεις είτε δωρεάν (στα οποία πληρώνεις μόνο φόρους αεροδρομίων), είτε πολύ φτηνά εισιτήρια. Αν μάλιστα διαθέτεις χρεωστική ή πιστωτική κάρτα σε μια τράπεζα που συνεργάζεται η αεροπορική με την οποία ταξιδεύεις, θα έχεις τη δυνατότητα για ακόμη φτηνότερα εισιτήρια, εκμεταλλευόμενος/-η το ποσοστό έκπτωσης που αυτές σου χαρίζουν ή μια επιπλέον εξαργύρωση πόντων που έχεις συλλέξει από προηγούμενες αγορές σου!