Δεν χρειάζεται να είναι όλα αυτοματοποιημένα και φιλτραρισμένα μέσα από μια οθόνη!


What a time to be alive! Η εκπαίδευση, η εργασία μας, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τόσες ακόμη στιγμές της καθημερινότητάς μας, περνούν πλέον μέσα από μια οθόνη και άλλου είδους εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας, όχι απλά δημιουργώντας έναν εθισμό και πλήρη εξάρτηση από αυτήν, αλλά κάνοντάς μας να ξεχάσουμε τις ομορφιές που πολλές φορές κρύβει ένας πιο αναλογικός τρόπος ζωής. Να λοιπόν 12 πράγματα που προτιμάμε ακόμη να κάνουμε “the old-fashioned way”, μακριά από οθόνες και σύγχρονες τεχνολογίες που συχνά μας κουράζουν και μας πλήττουν με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Κανένα video game ή app παιχνιδιού δεν συγκρίνεται με το παραδοσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι που μας φέρνει όλους κοντά, καθιστούς δίπλα δίπλα και διασκεδάζοντας με την καρδιά μας όπως όταν ήμασταν πιτσιρίκια! Και τίποτα δεν συγκρίνεται επίσης με έναν τσακωμό που έχει προκύψει πάνω στις συναλλαγές της Monopoly!

Αναλογική φωτογραφία

Ναι, δεν λέμε, οι ψηφιακή φωτογραφία άλλαξε εντελώς το παιχνίδι όταν αυτή έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίρνεις τις εκτυπώσεις ενός φιλμ και να ανακαλύπτεις ότι έχουν βγει πετυχημένες!

Διάβασμα σκληρόδετου βιβλίου

Η μυρωδιά, το τσάκισμα των σελίδων, οι σημειώσεις με μολύβι και οι αφιερώσεις που μας κάνουν οι φίλοι που τα δωρίζουν είναι αυτό που κάνει τα σκληρόδετα βιβλία να έχουν άλλη αξία και να κερδίζουν τα ομολογουμένως πρακτικά ebooks.

Ζωγραφική με μολύβι

Καμιά φορά έχει νόημα να αφήνουμε κάτω τις ψηφιακές γραφίδες και τα προγράμματα για illustrations και να πιάνουμε τις ξυλομπογιές όπως παλιά!

Χάρτινα μενού στα εστιατόρια

Όχι άλλα QR codes για να δούμε τι θα παραγγείλουμε!

CDs και βινύλια

Καλό το streaming, αλλά ακόμα καλύτερες οι μουσικές συλλογές μας και ο ήχος του πικάπ!

Σημειώσεις

Όχι άλλα μηνύματα στο κινητό και στα κοινωνικά δίκτυα! Οι σημειώσεις σε ένα χαρτί που θα βρουν οι δικοί μας είναι ό,τι πιο τρυφερό.

Ατζέντα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες μια ατζέντα για να σημειώνεις υποχρεώσεις και πλάνα των επόμενων ημερών, αντί για τις σημειώσεις στο κινητό σου;

Βιβλία συνταγών

Από τον Τσελεμεντέ μέχρι τις σημειώσεις της γιαγιάς και τις πιο σύγχρονες εκδόσεις, τα βιβλία συνταγών έχουν άλλη μαγεία από αυτές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο.

Ρολόγια χειρός

Πώς θα σου φαινόταν αν δεν κοίταζες διαρκώς το κινητό σου για την ώρα, αλλά το όμορφο ρολόι-κόσμημα που κάποτε σου έκαναν δώρο;

Camping

Μια σκηνή, μια φωτιά, το φως των αστεριών και λίγες μέρες χωρίς τηλέφωνα, laptop, Netflix και οτιδήποτε άλλο ψηφιακό είναι ό,τι καλύτερο για την ψυχική μας υγεία.

Non-online dating

Η αποχή από το online dating σου προσφέρει τη χαρά του φλερτ στον ίδιο χώρο, του να βλέπεις τον συνομιλητή σου και του να ερωτεύεσαι όπως παλιά, χωρίς φίλτρα και ψεύτικες εκδοχές του εαυτού μας. Πολύτιμο αν θες τη γνώμη μας!