Το ενεργειακό σου σύστημα είναι ένας αόρατος πίνακας της υγείας και της δύναμής σου


Tο χάσμα μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας έχει πλέον μηδενιστεί, καθώς όλοι συνειδητοποιούμε καλύτερα τα συνολικά οφέλη για την υγεία σε ένα περισσότερο ολιστικό training. Tα trends φυσικής κατάστασης για γιόγκα, Pilates, Mindfulness, διαλογισμό και μια ευρύτερη “γυμναστική” ψυχικής υγείας έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Με περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν συνδυασμένη προπόνηση που περιλαμβάνει τόσο χαλάρωση του μυαλού όσο και φυσική κατάσταση. Αυτή η συλλογική προσέγγιση θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα και το 2021, καθώς οι ορκισμένοι της γυμναστικής δίνουν διπλή αξία στη σωματική και ψυχολογική υγεία.
Κι ακριβώς όπως δεν χρειάζεται να καταλάβεις το νόμο της βαρύτητας πριν πέσεις κάτω, δεν χρειάζεται να κατανοήσεις πλήρως και την έννοια του energy healing πριν μπεις στην εξάσκηση. Θα σου συνιστούσα να μπεις με ανοιχτό μυαλό για μέγιστο όφελος. Εάν έχεις συμπτώματα burn out, ή σωματική εξάντληση, μια τακτική θεραπείας ενέργειας μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αισθανθείς πιο ισορροπημένη. Ακόμα και αν αισθάνεσαι ήδη καλά, είναι πάντα δυνατό να αισθανθείς λίγο καλύτερα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το energy healing είναι μια συμπληρωματική μέθοδος που δεν πρέπει να αποκλείει οποιοδήποτε δυτικό φάρμακο μπορεί να παίρνεις.
Η ενέργεια συμβαίνει στα συστήματά μας σε διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας. Υπάρχει η ενέργεια που μας κάνει να περπατάμε, να μιλάμε και να φροντίζουμε τη φυσική μας ύπαρξη.
Και τότε υπάρχει το πιο λεπτοφυές επίπεδο ενέργειας μας, από όπου προέρχεται η αίσθηση της αυτοεκτίμησης, της εσωτερικής δύναμης, της λάμψης και της αγάπης.

Σε όλα τα επίπεδα, η ενέργεια λειτουργεί σε όλους μας
Ακριβώς πριν από έναν αγώνα, ένας δρομέας όχι μόνο τεντώνει και προετοιμάζει το σώμα του, αλλά προετοιμάζεται επίσης για να βρει την ενέργεια που χρειάζεται για να τρέξει, να ανταγωνιστεί και να εισέλθει στην κατάλληλη ζώνη. Το κάνουν αυτό σε ενεργητικό επίπεδο καθώς και μέσω του mindset και των συναισθημάτων.

Όταν πρόκειται να περάσεις χρόνο με κάποιον που αγαπάς, προετοιμάζεσαι ενεργά για αυτήν τη σύνδεση μαζί του

Όταν ακούς μια μουσική συναυλία, οι συχνότητες που αντιμετωπίζεις δημιουργούν μια αντίστοιχη συχνότητα μέσα σου. Είναι συναίσθημα, σκέψη, φυσικές αισθήσεις, αναμεμιγμένες.
Το ενεργειακό σου σύστημα είναι ένας αόρατος πίνακας από τον οποίο προκύπτουν τα συναισθήματά σου, η υγιής δύναμη και οι ενέργειές σου. Όλοι βιώνουμε τα ενεργειακά μας συστήματα, όλη την ώρα.
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι μπορούν να συνεργαστούν με το ενεργειακό τους σύστημα για να ενδυναμώσουν, να αποκαταστήσουν και να δημιουργήσουν βαθιές συνδέσεις σε επίπεδο καρδιάς.
Στη σύγχρονη κουλτούρα, μέχρι τώρα συνηθιζόταν να αγνοούμε το ενεργητικό επίπεδο της ύπαρξης. Εκπαιδευτήκαμε στο ότι η ενέργεια δεν έχει σημασία ή δεν υπάρχει. Υποτίθεται ότι πρέπει να "σκεφτούμε" το δρόμο μας σε νέες εμπειρίες και κίνητρα ζωής.

Γείωση
Σπάνια είμαστε παρόντες. Οι δραστηριότητες και το στρες στην καθημερινή μας ζωή μας στέλνουν ή να μηρυκάζουμε στο παρελθόν ή να βάζουμε τρικλοποδιές στο μέλλον. Η πρακτική της γείωσης είναι η διαδικασία να βρεθούμε στην παρούσα στιγμή, στο τώρα. Η παρουσία είναι η πόρτα της θεραπείας και το απαραίτητο πρώτο βήμα για να εναρμονιστεί το μυαλό, το σώμα, τα συναισθήματα και το πνεύμα μας.
Ωστόσο, όταν συνειδητοποιήσεις και συνδεθείς με την πνευματική σου ενέργεια, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος πόρος σου, η πηγή καθαρής αγάπης, δύναμης και διαίσθησης.


Η Πρακτική της Ενέργειας που ρέει
Καθώς χρειάζεται να το ασκούμε τακτικά για να δούμε τα οφέλη, η ενέργεια που ρέει είναι κάτι που όλοι θα επωφεληθούμε από την ενσωμάτωση στην καθημερινή πνευματική μας πρακτική. Ξεκίνα με μικρές δόσεις. Πάρε πέντε ή δέκα λεπτά για να γειώσεις, να την βάλεις σε ροή και να καθαρίσεις την ενέργειά σου δύο φορές την ημέρα. Καθώς εξελίσσεται η πρακτική σου και εμφανίζονται τα οφέλη της αυξημένης ζωτικότητας, της σαφήνειας και της εστίασης, μπορείς σιγά-σιγά να αυξήσεις τη δέσμευσή σου.

Δεν χρειαζόμαστε ένα ήσυχο δωμάτιο ή έναν ήσυχο χώρο για να βάλουμε σε ροή την ενέργεια μας. Μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή - σε μια συνάντηση, στο τρένο, στην ουρά στην αγορά, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνομιλίας.
Καλό θα ήταν να τρέχεις αυτές τις ενέργειες τέσσερις φορές την καθεμία. Φαντάσου τα χρώματα να τρέχουν στο σώμα σου, από την κορυφή του κεφαλιού σου μέχρι τα πέλματα κατά την άσκηση.


Ενέργεια αποπρογραμματισμού:Φαντάσου ένα βαθύ μπλε royal χρώμα που ξεπλένει πυκνές δονητικές ενέργειες από το σύστημά μας.

Ενέργεια καθαρότητας: Φαντάσου ένα neon ηλεκτρικό μπλε χρώμα που ενισχύει τη διαύγεια και διευρύνει τη γνώση.

Θεραπευτική ενέργεια: Φαντάσου ένα πράσινο χρώμα που θεραπεύει τις πληγές.

Ενέργεια αγάπης και αλήθειας: Φαντάσουένα χρυσό χρώμα που μας αναζωογονεί με φως, που μας θυμίζει ποιοι πραγματικά είμαστε.

Εάν δεν μπορείς να νιώσεις τίποτα στην αρχή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνέχισε. Ζήτησε από την ενέργεια να μπει και να εμπιστευτείς ότι είναι εκεί. Η εξάσκηση φέρνει πρόοδο και όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα παρατηρήσεις τα οφέλη.

Συμβουλή: Κατέγραψε την ακόλουθη πρακτική στο τηλέφωνό σου και πάτα play όταν χρειάζεσαι γρήγορη εκκαθάριση ή ενίσχυση ενέργειας.
Ακριβώς όπως κάνεις ντους και βουρτσίζεις τα δόντια σου κάθε μέρα, θα πρέπει επίσης να καθαρίζεις τακτικά την ενέργειά σου. Οι θεραπευτές ενέργειας, προτείνουν να διατηρήσεις την καλή ενέργεια να ρέει κάνοντας μπάνιο σε βιολογικά άλατα Epsom ή ροζ αλάτι Ιμαλαΐων για 20 λεπτά κάθε φορά που αρχίζεις να αισθάνεσαι τη βαρύτητα να σέρνεται πίσω στο σώμα σου.
Επίσης η καύση του φασκόμηλου στο σπίτι, μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσεις την αρνητικότητα από το ενεργειακό σου πεδίο. Και τέλος, οι κρύσταλλοι υψηλής απόδοσης έχουν τις δικές τους θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις λίγη ώθηση στην ενέργειά σου.

Πηγή