Δες την απάντηση φωτογραφημένη 


Όλοι ξέρουμε την Barbie σαν το κορίτσι που ζει στο ροζ σύννεφο: ροζ φορέματα, ροζ αμάξι και μια fancy γκαρνταρόμπα τυλιγμένη σε ροζ αποσκευές. Σε μια εναλλακτική ματιά, η Barbie –ακόμα βουτηγμένη στην Αμερικανική κουλτούρα- παρουσιάζεται σαν δικαστής, δασκάλα ,πρόεδρος ή οποιαδήποτε άλλη καριέρα της διάλεξε η Mattel, προκειμένου να πουλήσει περισσότερα παιχνίδια. Ήρθε λοιπόν μία καλλιτέχνης που αποφάσισε να ανατρέψει την παραδοσιακή εικόνα της αγαπημένης πλαστικής παιδικής φιγούρας, δίνοντας της μια άλλη όψη.

ba.jpg

bar.jpg

H Lara Vychuzhanina είναι μια Ρωσίδα φωτογράφος για κούκλες από το Yekaterinburg, η οποία θέλησε να τοποθετήσει την Barbie και τον Ken σε ένα σκηνικό που προσεγγίζει περισσότερο το δικό της σπίτι. Φαντάστηκε λοιπόν το ζευγάρι να ζει στη Σοβιετική Ρωσία της δεκατίας του 1980.

barb.jpg

barbi.jpg

Σε διαστάσεις 60 x 40 x 50εκ., η φωτογράφος απεικονίζει το Δυτικό Ευρωπαϊκό κλίμα ωμό και γλαφυρό. Τα ρούχα να στεγνώνουν στο σύρμα, ένα μπουκάλι βότκα να στέκεται στο τραπέζι κι ένα ντουλάπι με σόδα και πακέτα αλατιού για να νοσταλγείς την εποχή.

barbie.jpg

barbiee.jpg

barbieee.jpg

Καθώς η Vychuzhanina είναι λίγο μικρή για να θυμάται τη Σοβιετική εποχή, χρησιμοποίησε τόσο online πηγές όσο και φωτογραφίες σαν αναφορές για να δημιουργήσει ξανά από την αρχή την μοναδική αισθητική της ζωής στη Σοβιετική Ένωση. Το t-shirt του Ken έχει σκιστεί ώστε να δίνει μια αυθεντική αίσθηση, ενώ οι μικρές κατσαρόλες και τα μαγειρικά σκεύη έχουν φθαρεί.

barbieeee.jpg

barbieeeee.jpg

barbieeeeee.jpg

Σε μία από τις φωτογραφίες, η πιθανή μαμά της Barbie φαίνεται να βοηθά το ζευγάρι με τις δουλειές της κουζίνας, σαν αντανάκλαση του κοινοτικού τρόπου ζωής που επικρατούσε στο παρελθόν.
Η φωτογράφος ολοκλήρωσε το project μέσα σε 2 εβδομάδες συμμετέχοντας στον διαγωνισμό "κοινόχρηστο διαμέρισμα". Η Lara είχε τιμηθεί με το Βραβείο Φωτογραφίας Κόυκλας το 2017.

barbieeeeeee.jpg

Πηγή: https://www.boredpanda.com/