Μια χρηματοπιστωτική νέα εποχή!


Ψηφιακή επανάσταση σημαίνει ταχύτατες επιχειρησιακές αλλαγές, νέες ιδέες, νέες τάσεις, νέες τακτικές. Νέες επιχειρήσεις-γνωστές ως startups-, με βάση τις ψηφιακές τεχνολογίες, έχουν δημιουργήσει ένα παράλληλο «σύμπαν» με αυτό τον τραπεζών, το Financial Technology (Fintech) ή χρηματοοικονομική τεχνολογία. Μια τράπεζα με 140 χρόνια ζωής, όπως η Alpha Bank, οφείλει να μετασχηματιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός καινούργιου περιβάλλοντος. Ο ψηφιακός κόσμος είναι μέρος της καθημερινότητας της, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τη Fintech κοινότητα. Στα πλαίσια αυτά, διοργανώνει τον 1ο ετήσιο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας FinQuest by Alpha Bank.
https://www.instagram.com/p/Bgj2tYZlEWu/
Οι νέοι έχουν τώρα την ευκαιρία να σχεδιάσουν το μέλλον του τραπεζικού σύμπαντος, με τη συμβολή της υψηλής τεχνολογίας. Ζητώνται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της νέας εποχής. Γιαν σκοπό αυτό, δίνεται πρόσβαση σε παραγωγικά APIs της Alpha Bank, ώστε οι λύσεις που θα σχεδιαστούν να προσομοιάζουν στο μέγιστο με εμπορικά αξιοποιήσιμα προϊόντα. Μάλιστα, δύναται να υιοθετηθεί κάποια εκ των ιδεών ή εφαρμογών που θα διακριθούν από την ίδια την Τράπεζα. Επιπλέον, η διαδικασία είναι ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις και από το εξωτερικό.
https://www.instagram.com/p/Bc8OF6Ol7T0/
Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει συνολικά 3 μήνες, βασίζεται σε μία πραγματική πρόκληση (Quest) του τραπεζικού τομέα, την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν ομάδες ή startup/Fintech εταιρείες, που συνδυάζουν ένα μεγάλο πλαίσιο δεξιοτήτων και εμπειριών. Μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής συμμετοχής, οι ομάδες που προεπιλέγησαν εντάσσονται πλέον σε ένα πρόγραμμα Επιταχυντή (Accelerator) για 6 εβδομάδες, μέσα από τα διαθέσιμα APIs της Alpha Bank και με τη συνδρομή μιας ομάδας από έμπειρους μέντορες υψηλής κατάρτισης. Στόχος είναι να καταστήσουν τις ιδέες τους περισσότερο ώριμες και εφαρμόσιμες στις πραγματικές απαιτήσεις του τραπεζικού κλάδου, με την προοπτική να διεκδικήσουν μια συνεργασία με την Alpha Bank.
Στο τέλος Νοεμβρίου 2019 οι ιδέες των ομάδων θα παρουσιασθούν σε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα ανακοινωθούν οι τρεις καλύτερες από την Επιτροπή Αξιολόγησης, την οποία αποτελούν στελέχη της Alpha Bank, αλλά και στελέχη επενδυτικών ή συμβουλευτικών εταιρειών με αναγνωρισμένη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων κ.ά.