Η “B”, η influencer


Μέσα από την ανεξάντλητη γεωργία και τα παρασιτοκτόνα-μυκητοκτόνα, πολλές μέλισσες χαιρετούν τον πλανήτη μας αφήνοντας πίσω όλο και πιο λίγα στολίδια στους ανθούς να απορροφούν το νέκταρ. Για να μη χαθούν τελείως αυτά, απαιτούνται κονδύλια. Έτσι, προέκυψε η πρώτη bee influencer, η «Β».
https://www.instagram.com/p/B3mmOTwIe20/?utm_source=ig_embed
Με περισσότερους από 122.000 followers στο Instagram, η «Β» μαζεύει χρήματα για τη διατήρηση του είδους της και σπάει τα ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη instafamous… μέλισσα! Και μάλιστα τίποτα δεν της λείπει συγκριτικά με τους άλλους influencers. Όμορφα σκηνικά, γιόγκα στη φύση, καλλίγραμμοι μηροί, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Μονμάρτη. Πώς να αντισταθεί κανείς στη μέλισσα την «Β»;
https://www.instagram.com/p/B2UEdbEC0Z2/
Πίσω από την "Β" όμως βρίσκεται το Fondation de France (FDF), ένα φιλανθρωπικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει η γαλλική κυβέρνηση με σκοπό να διασώσει τις μέλισσες: το Bee Fund χρηματοδοτεί δράσεις για την αποφυγή της περαιτέρω συρρίκνωσης του πληθυσμού αυτών των αξιαγάπητων και τόσο απαραίτητων -λόγω επικονίασης- πετούμενων. «Στη Γαλλία, άνω του 30% των αποικιών των μελισσών εξαφανίζονται κάθε χρόνο. Προστατεύοντας τις μέλισσες, προστατεύουμε τους ανθρώπους» αναφέρεται στον ιστότοπο του Bee Fund.