Τι να κάνεις για να τραβήξεις την προσοχή και τα likes του κοινού σου!


Ένα από τα ατού που μας προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, είναι η άνοδος των κοινωνικών πλατφορμών δικτύωσης. Μια τέτοια πλατφόρμα είναι ένα θαυμάσιο μέσο για να μπορούμε εύκολα, γρήγορα και άμεσα να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο (φίλους ή και όχι) και κυρίως να προμοτάρουμε την δουλειά μας. Όποια κι είναι αυτή. Τα καλά νέα είναι ότι εδώ και λίγο καιρό, οι υπεύθυνοι των social media έχουν αποφασίσει να εξελίξουν τα features των πλατφορμών αυτών και να τις πάνε, αυτό που λέμε, «ένα βήμα παραπέρα».

Με features που προσφέρουν ένα σωρό θαυμάσιες δυνατότητες, ώστε να προμοτάρουμε την δουλειά (και τον εαυτό μας…) με ένα άμεσο και άκρως δημιουργικό τρόπο. Ο πιο επιτυχημένος; Τα live βίντεο. Είναι εδώ και αρκετό πλέον καιρό που πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook προσφέρουν στους χρήστες, μια ζωντανή σύνδεση με το κοινό τους, τους φίλους / followers τους.

Από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως να χρησιμοποιούν αυτό το feature για να προβάλλουν την δουλειά τους, είναι μόλις λογικό να θέλουμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο.

Το να βγάλουμε ένα «βιντεάκι» από το κινητό ή το tablet μας, ακούγεται εύκολο ε; Μήπως όμως δεν είναι; Γιατί ένα live βίντεο έχει σαφώς τελείως διαφορετική ισχύ και λογική, και θέλει παραπάνω προσοχή, για να «στεφθεί» με επιτυχία το βίντεο. Από το content μέχρι και το background στο οποίο βρίσκεσαι είναι σημαντικό να δίνεις βάση σε μερικά πράγματα, με σκοπό να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως όσα περισσότερα views γίνεται!

Πρόσεξε λοιπόν, τα παρακάτω:

#1. Προμόταρε το βίντεο session πριν αρχίσεις την μετάδοση

Μέσα από posts και status updates ενημέρωσε το κοινό σου για το επερχόμενο βίντεο. Δεν γίνεται να έχεις viewers χωρίς να ξέρει κανείς ότι πρόκειται να κάνεις live βίντεο.

#2. Προετοιμάσου

Πριν πατήσεις “start live video” είσαι σίγουρος ότι είναι προετοιμασμένος για αυτό; Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις τι θα πεις στο βίντεο, να έχεις ένα «μπούσουλα» ως προς το content το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ενδιαφέρον για κρατήσει τον θεατή ώστε να συνεχίσει να σε παρακολουθεί.

#3. Δώσε βάση στις λεπτομέρειες

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα οπτικά θελκτικό βίντεο. Αυτό θα συμβεί από εσένα τον ίδιο (κάνε λίγο grooming), τον φωτισμό του δωματίου όταν βγάζεις το βίντεο και φυσικά τον χώρο. Φρόντισε να είναι όλα προσεγμένα, μιας και προσφέρεις και «εικόνα», μέσα από το βίντεο.

#4. Προσωπικότητα

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρέπει να έχεις προετοιμάσει τι να πεις, είναι σημαντικό να έχεις και «προσωπικότητα». Να είσαι ο εαυτός σου σε κάθε περίπτωση, καθώς οτιδήποτε άλλο «ύφος» δεν θα σε κρατήσει ενδιαφέρον για πολύ. Φρόντισε επίσης, να είσαι άμεσος με τον θεατή. Μίλα για τις προσωπικές σου εμπειρίες –εφόσον σχετίζονται με το θέμα του βίντεο-, κάτι που κάνει τον viewer να ταυτιστεί μαζί σου.

#5. Δώσε στο κοινό αυτό που θέλει

Είναι σημαντικό να είσαι προσβάσιμος και διαβάζεις τα comments που σου γράφουν και να απαντάς σε αυτά, είτε είναι καλά, είτε αρνητικά. Επίσης, αν δεις ότι αρκετοί viewers σου ζητάνε ένα συγκεκριμένο πράγμα για να δείξεις, για να μιλήσεις κτλ. μην τους παραβλέψεις. Είναι σημαντικό να ξέρουν οι θεατές σου, ότι τους ακούς. Έτσι, θα δώσουν το παρόν τους και στο επόμενο live βίντεο σου!