Ποια είναι τα νέα μέτρα που παίρνει η Google για την καταπολέμηση της spam ηλεκτρονικής αλληλογραφίας;


Την πολυσυζητημένη μεταμόρφωσή του ξεκινά και επίσημα το Gmail, με την Google να ξεκινά να εφαρμόζει τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί εδώ και μήνες για την καταπολέμηση του φαινομένου της spam ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Gmail πρόκειται να αλλάξει για τα καλά μέσα στους επόμενους μήνες, με το Forbes να μεταδίδει ήδη ότι πολλοί αποστολείς μαζικών e-mails έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προειδοποιήσεις από την Google. Ήδη από τον Απρίλιο του 2024 θα ξεκινήσει η απόρριψη ενός σημαντικού ποσοστού e-mail μηνυμάτων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Google, με την εταιρία να σχεδιάζει να αυξήσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό απόρριψης, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι νέοι κανόνες χρήσης της.

Η 1η Ιουνίου αποτελεί επίσης την τελική διορία που έχει δώσει η Google σε όλους τους αποστολείς εμπορικών, προωθητικών e-mails ώστε να ενσωματώσουν ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπί διαγραφής που θα αφαιρεί τον χρήστη από τη mail list των παραληπτών με μια κίνηση.

Οι νέοι αυτοί κανόνες στοχεύουν τους αποστολείς αποστολέων μαζικών μηνυμάτων, δηλαδή όσους αποστέλλουν καθημερινά πάνω από 5.000 e-mails σε λογαριασμούς Gmail. Στόχος της Google δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της ασφάλειας χρήσης των υπηρεσιών της.