Μια νέα εποχή ξεκινά για τον κόσμο του gaming!


Μια νέα εποχή φαίνεται πως ξεκινά σύντομα για τον κόσμο του gaming, αφού κατά τη διάρκεια της CES 2024 – της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης στον κόσμο – η Samsung παρουσίασε μεταξύ πολλών άλλων ένα 2D/3D Gaming Monitor, κερδίζοντας μάλιστα και Innovation Award από τη διοργάνωση.

Η εν λόγω οθόνη θα μπορεί να αναπαράγει VR παιχνίδια χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών, φέρνοντας δυναμικά ξανά στο προσκήνιο την 3D τεχνολογία στην καλύτερη και πιο λειτουργική μέχρι σήμερα εκδοχή της.

Το monitor διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης των ματιών και του κεφαλιού του χρήστη και έτσι το 3D mode αναλύει συνεχώς τον τρόπο που εκείνος κοιτάζει την οθόνη, προσαρμόζοντας ανάλογα τα 3D εφέ της. Χωρίς να υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση στη φωτεινότητα ή στα χρώματα, η οθόνη μπορεί να ελέγχει την ένταση και την κατεύθυνση των 3D εφέ, παρουσιάζοντας μια πρωτόγνωρη και άκρως εντυπωσιακή εμπειρία.

Το 2D/3D Gaming Monitor της Samsung θα υποστηρίζει παιχνίδια του Steam VR, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πως συνεργάζεται αυτήν την περίοδο με μεγάλους gaming publishers για περισσότερο περιεχόμενο στο μέλλον.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν θα γίνουν γνωστές αργότερα μέσα στο 2024.