Και ελέγχεται από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.


Τη δική της εκδοχή της Wikipedia απέκτησε πρόσφατα η Ρωσία, η οποία και ονομάζεται Ruwiki. Η ιστοσελίδα αρχικά κυκλοφόρησε ως beta στα μέσα του 2023, αντιγράφοντας 1.9 εκατομμύρια άρθρα από τη ρωσική Wikipedia, όμως τα άρθρα που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης αφαιρέθηκαν. Μερικά από αυτά αφορούν θεματικές όπως η κάλυψη του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και η εξέγερσης της ομάδας Wagner. Οποιαδήποτε επίσης κριτική στο πρόσωπο του Vladimir Putin θεωρείται προπαγάνδα κατά της Ρωσίας, γι’ αυτό και έχει αφαιρεθεί.

Επικεφαλής της Ruwiki τέθηκε ο διευθυντής της Wikimedia Russia, Vladimir Medeyko, ενώ οι servers βρίσκονται μέσα στη Ρωσία, σε διαχείρισή ρωσικού οργανισμού. Σύμφωνα με τον Medeyko, το Ruwiki είναι ανεξάρτητο από τη ρωσική κυβέρνηση, γεγονός που ωστόσο αμφισβητείται. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που αναρτώνται, με το περιεχόμενο να ελέγχεται από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η Wikipedia είναι μία από τις λίγες πηγές πληροφοριών δυτικής προέλευσης που λειτουργεί ακόμα στη Ρωσία έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία. Τα ρωσικά δικαστήρια έχουν επιδώσει μέχρι σήμερα μία σειρά προστίμων στην online εγκυκλοπαίδεια, σχετικά με περιεχόμενο που αφορά την Ουκρανία.