Το "I’m Back Film” έρχεται για να αλλάξει όλα όσα ξέραμε στον κόσμο της φωτογραφίας.


Νέα ζωή φαίνεται πως θα αποκτήσουν οι αναλογικές φωτογραφικές μηχανές μας που κείτονται σκονισμένες σε κάποιο ράφι βιβλιοθήκης, χάρη σε ένα νέο project του Kickstarter. Το "I’m Back Film” είναι ένα «ψηφιακό φιλμ», που μπορεί να προσαρμοστεί στις παλιές αυτές φωτογραφικές, δίνοντάς τους δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στην ψηφιακή εποχή.

Η έκδοση του 2023 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με 35mm SLR κάμερες με φιλμ και διαθέτει έναν 20MP Micro Four Thirds αισθητήρα. Αυτό είναι όμως μόλις το μισό του μεγέθους ενός καρέ φιλμ 35mm, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ένα crop x2. Για να αντισταθμίσει το crop, το kit περιλαμβάνει έναν wide-angle αντάπτορα για να αποκαταστήσει το εύρος πεδίου του φακού.

Η επιλογή του MFT αισθητήρα έγινε φυσικά για να περιοριστεί το κόστος του ψηφιακού φιλμ, ωστόσο η Kickstarter τιμή του ανέρχεται για την ώρα στα €675. Το kit αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024 και αν πάει καλά, ίσως σύντομα δούμε την ευρεία κυκλοφορία του στην αγορά, σε ακόμη χαμηλότερες τιμές.

Κεντρική ιδέα πίσω από το project “I’m Back” δεν είναι άλλη από τη χρήση ενός ψηφιακού αισθητήρα στο ρόλο ενός «ψηφιακού φιλμ», για την εκμετάλλευση μιας τεχνολογικής συσκευής από το παρελθόν, που έχει όμως να δώσει υπέροχα κλικς και στο σήμερα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι λύνονται και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στην πορεία, αφού η ενσωμάτωση άλλων προσθέτων χαρακτηριστικών – όπως μια θύρα SD – είναι ακόμα παρόντα.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του προϊόντος: