Είναι άραγε αυτή η αρχή για μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο ντυνόμασταν;


Οι τεκτονικές πλάκες του κόσμου της μόδας φαίνεται πως σείστηκαν για τα καλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μιας που μια ολοκαίνουρια τεχνολογική παρουσίαση του κολοσσού της Adobe μοιάζει να θέτει τη βάση για έναν ανατρεπτικό τρόπο αντιμετώπισης του τρόπου με τον οποίο ντυνόμασταν. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Max που διοργανώνεται από την εταιρεία και προσελκύει κάθε χρόνο engineers, προγραμματιστές και δημιουργούς από όλο τον κόσμο, η Adobe παρουσίασε ένα καινοτόμο φόρεμα που αλλάζει σχέδια με το πάτημα ενός κουμπιού!

Για την παρουσίαση, η Dr. Christine Dierk – ερευνήτρια που εργάζεται για την Adobe – εμφανίστηκε επί σκηνής φορώντας η ίδια ένα από τα πρώτα λειτουργικά πρωτότυπα του "Project Primrose". Αυτό αποτελεί ένα ομολογουμένως πρωτοποριακό εγχείρημα στην τεχνολογία του ρουχισμού, το οποίο χρησιμοποιεί ένα αρθρωτό σύστημα απεικόνισης για διάφορα μοτίβα. Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει τόσο στατικά όσο και δυναμικά patterns σε διάφορες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων.

Η τεχνολογία πίσω από το Project Primrose συνδυάζει διάφορα προηγμένα εργαλεία και πλατφόρμες και χρησιμοποιεί ως βάση εύκαμπτα υφάσματα, επιτρέποντας την προβολή περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση των προγραμμάτων Adobe Stock, After Effects, Firefly και Illustrator. Και μπορεί το φόρεμα να ήταν ο τρόπος παρουσίασης της νέας τεχνολογίας της εταιρείας, η εφαρμογή της ωστόσο δεν περιορίζεται στον κόσμο της μόδας, αφού μπορεί να εφαρμοστεί και σε έπιπλα, διακοσμητικά και άλλα αξεσουάρ της καθημερινότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Project Primrose φιλοδοξεί να αλλάξει δραστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τον κόσμο της μόδας, προτείνοντας ένα νέο μοντέλο καταναλωτή που αντί να αγοράζει συνεχώς νέα κομμάτια, θα «κατεβάζει» απλώς νέα designs για αυτά που ήδη διαθέτει στην γκαρνταρόμπα του. Αν διαθέτει μάλιστα και τις απαραίτητες γνώσεις και ταλέντο, θα μπορεί ο ίδιος να κατασκευάσει τα πρωτότυπα patterns που θα ήθελε να φορέσει.

Δείτε πιο κάτω την παρουσίαση της τεχνολογίας και ετοιμαστείτε για το μέλλον του κόσμου της μόδας!