Σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει τα bots, το X αλλάζει το τοπίο των κοινωνικών μέσων όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα.


Όλα μοιάζουν να αλλάζουν πλέον στον χάρτη των κοινωνικών μέσων, αφού το X ή πρώην Twitter επιβεβαίωσε και επίσημα τα σχέδιά του να χρεώνει τους νέους χρήστες της υπηρεσίας. Το project του social medium του Elon Musk ονομάζεται “Not a Bot” και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστική φάση στη Νέα Ζηλανδία και στις Φιλιππίνες.

Έτσι, οι νέοι χρήστες του X καλούνται να πληρώσουν ετήσια συνδρομή με την εγγραφή τους, η οποία ανέρχεται για την ώρα στο συμβολικό ποσό του ενός δολαρίου Αμερικής.

«Από τις 17 Οκτωβρίου 2023 ξεκινάμε να δοκιμάζουμε το “Not a Bot”, μία νέα συνδρομή για τους νέους χρήστες στις δύο χώρες. Το νέο πρόγραμμα αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ήδη σημαντικές προσπάθειές μας για να μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας μας και η δραστηριότητα των bots. Η κίνηση αυτή θα αξιολογήσει ένα πιθανώς ισχυρό μέτρο το οποίο θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα bots και τους spammers στο X, ενώ ταυτόχρονα εξισορροπούμε την πρόσβαση στην πλατφόρμα με ένα μικρό ποσό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι νέοι χρήστες που θα πληρώσουν τη συνδρομή στην πλατφόρμα θα χρειάζεται πλέον να επιβεβαιώσουν το τηλέφωνό τους για να μπορούν να χρησιμοποιούν δυνατότητες όπως τα tweets, retweets, bookmarks και likes. Οι υπόλοιποι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο X μόνο σε “read only” mode.

Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, η εν λόγω αλλαγή δεν επηρεάζει προς το παρόν τους ήδη υπάρχοντες χρήστες, καθώς δε γίνεται για την αύξηση κερδών, αλλά για την ασφάλεια της πλατφόρμας. Το κατά πόσο το πιστεύουμε όμως αυτό, είναι μια άλλη υπόθεση…