Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά.


Η Microsoft μόλις παρουσίασε ένα νέο feature για το λειτουργικό της σύστημα στα Windows 11 με τον μάλλον προφανή τίτλο, Windows Backup. Και όπως μπορείτε εύλογα να καταλάβετε, αυτό  έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη διαδικασία μετάβασης σε έναν νέο υπολογιστή ή την επαναφορά ενός υπάρχοντος υπολογιστή, χωρίς να χάνονται αρχεία όπως συχνά συμβαίνει.

Η εν λόγω εφαρμογή απλοποιεί τα αντίγραφα ασφαλείας και πέρα από αυτά, διατηρεί και τις υπάρχουσες ρυθμίσεις συστήματος, ακόμη και τις εφαρμογές που έχουν καρφιτσωθεί στην Έναρξη και στη γραμμή εργασιών του χρήστη.

Το Windows Backup δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για όλους, αλλά μόνο για τα μέλη του προγράμματος Windows Insider. Η λειτουργία προστέθηκε στο πιο πρόσφατο Dev build του λειτουργικού συστήματος, το Windows 11 Insider Preview Build 23466, με την Microsoft να υπόσχεται πως θα στο βελτιώσει σταδιακά μέχρι να έρθει και στην βασική έκδοση του λειτουργικού.

Μιλώντας αναλυτικά για το εργαλείο στο blog της, η Microsoft τόνισε:

Βελτιώνοντας περεταίρω τη λειτουργία app restore που ανακοινώσαμε πέρυσι, τώρα φέρνουμε πρόσθετες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς σε αυτό το build, με στόχο να κάνουμε τη μετάβαση σε νέο υπολογιστή πιο εύκολη από ποτέ και να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές εφαρμογών να διατηρήσουν τους χρήστες τους, κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης σε νέο υπολογιστή.
Στόχος αυτών των αλλαγών είναι να βρεθούν οι χρήστες σε μια επιφάνεια εργασίας που θα τους φαίνεται οικεία και να επιστρέψουν στην παραγωγικότητα μέσα σε λίγα λεπτά, στο νέο τους PC.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε πατώντας εδώ.