Όλα όσα θα διαφοροποιηθούν με τη νέα έκδοση


Ξεκίνησε και επίσημα η ευρύτερη διάθεση της νέας έκδοσης του Google Search με τεχνολογία AI, το λεγόμενο Google Search Generative Experience (SGE). Για την ώρα, οι χρήστες στις ΗΠΑ που είχαν εγγραφεί στη λίστα αναμονής μπορούν να αρχίσουν να δοκιμάζουν το νέο Google και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του Search Lab της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε  ο τεχνολογικός γίγαντας.

Το Google Search Generative Experience παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Google I/O 2023 και συνδυάζει τη συνομιλιακή τεχνητή νοημοσύνη με την παραδοσιακή εμπειρία αναζήτησης στη Google. Η νέα εκδοχή θα μοιάζει αρκετά στο Bing που έχει επίσης ενισχυθεί από την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, διαθέτοντας ωστόσο και αρκετές διαφορές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε θα γίνει διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση και στην Ελλάδα.

Τι αλλάζει στο Google

Το νέο Google θα είναι σε θέση πια να απαντάει σε σύνθετα ερωτήματα, ενσωματώνοντας AI περιλήψεις των σχετικότερων αποτελεσμάτων. Επιπλέον, ένα χρήσιμο Converse κουμπί θα ανοίγει πλαίσιο συζήτησης τύπου chatbot, όπου ο χρήστης θα μπορεί να συνεχίζει τη συζήτηση με τεχνολογία ΑΙ.

Με άλλα λόγια, η όλη εμπειρία της αναζήτησης θα αλλάξει σημαντικά, ιδιαίτερα στο περιβάλλον των smartphones όπου το πρώτο πράγμα που θα βλέπει κανείς στην οθόνη θα είναι το νέο αυτό AI πλαίσιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνητή νοημοσύνη της Google έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται, δίνοντας προτεραιότητα στις έγκυρες, επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι το νέο Google Search δεν προορίζεται να έχει συγκεκριμένες απόψεις ή να χρησιμοποιεί τη λέξη «εγώ», μια λειτουργία που έρχεται ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για τη χρήση των AI μοντέλων. Στο ίδιο πλαίσιο, ευαίσθητα θέματα όπως η υγεία και τα οικονομικά αποκλείονται προς το παρόν από τις απαντήσεις που θα μπορεί να δώσει το νέο Google Search, για την προστασία των χρηστών του.