Και είναι διαθέσιμο για δοκιμή από όλους τους χρήστες


Το WhatsApp, η δημοφιλέστατη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ιδιοκτησίας Meta, ανακοίνωσε μόλις ότι έγινε διαθέσιμη μια λειτουργία που οι χρήστες ζητούσαν εδώ και χρόνια. Ο λόγος για ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει πλέον σε αυτούς να χρησιμοποιούν τον ίδιο WhatsApp λογαριασμό σε έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα. Η εν λόγω λειτουργία, το multi-device support όπως ονομάζεται, βρισκόταν σε δοκιμαστικό beta στάδιο από το 2021, όμως πλέον είναι διαθέσιμη για όλους, τόσο σε iOS, όσο και Android.

Η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να συγχρονίζουν τα μηνύματά τους σε όλες τις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων άλλων κινητών τηλεφώνων, χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι μέσω smartphone. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο WhatsApp σε άλλες 4 συσκευές ακόμη και αν το βασικό τους κινητό είναι απενεργοποιημένο ή δεν διαθέτει μπαταρία.

Πρόκειται φυσικά για μια σημαντική βελτίωση της εφαρμογής, σε σχέση με τον προηγούμενο περιορισμό που υποχρέωνε τους χρήστες να διαθέτουν το πολύ έναν WhatsApp λογαριασμό σε ένα μόνο τηλέφωνο, αλλά πολλαπλές συνοδευτικές desktop συσκευές.

Σύμφωνα με το WhatsApp, η λειτουργία αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας για τον συγχρονισμό των μηνυμάτων σε όλες τις συσκευές, όσο διατηρείται παράλληλα στο έπακρον η κρυπτογράφηση για τις συνομιλίες και τις κλήσεις. Να σημειωθεί ότι το WhatsApp είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση και προστασία για τους χρήστες.

Στο διά ταύτα τώρα, για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα στην σχετική ενότητα της εφαρμογής, μέσα από τις ρυθμίσεις (Settings -> Linked Devices). Bρείτε αναλυτικές οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας εδώ.