Όλα όσα ξέρουμε για το ολοκαίνουριο Lemon8.


Ένα νέο app φαίνεται πως έρχεται να κλονίσει τον κόσμο των social media, λίγα μόλις χρόνια μετά την ανάδειξη του TikTok, στο απόλυτο medium της Gen Z. Ο λόγος φυσικά για το Lemon8, μια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα και να μοιράζονται οπτικό περιεχόμενο με τους followers τους, στα ίδια πρότυπα με εφαρμογές όπως το Instagram.

Στο Lemon8, με μερικά taps οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν πανοραμικές φωτογραφίες ή video και να προσθέτουν φίλτρα, κείμενο, αυτοκόλλητα ή μουσική στα posts τους.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε από την εταιρεία ByteDance, η οποία και παρακινεί τους χρήστες της να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως η μουσική, το φαγητό, η μόδα και πολλά ακόμη, με τη νέα πλατφόρμα να μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί εμπορικά όπως οι προκάτοχοί της, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει tag εμπορικές εταιρείες και το διαδικτυακό τους κατάστημα.

Η διαφορά του Lemon8 από το TikTok και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές δεν είναι άλλη από το ότι σηματοδοτεί μια επιστροφή στην απλότητα, με διαμοιρασμό απλών φωτογραφιών όπως στο ξεκίνημα των κοινωνικών μέσων, μακριά από πιο περίπλοκες λειτουργίες που έχουν μπει στη ζωή μας τελευταία, όπως τα reels. Αυτό, κινείται ενδιάμεσα στο πρώιμο Instagram και το Pinterest, με αναρτήσεις υψηλής αισθητικής ποιότητας και μακριά από αντιαισθητικά φίλτρα.

Το Lemon8 μόλις σε μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμά του στις ΗΠΑ έφτασε στο Νο1 του App Store στην κατηγορία των lifestyle apps, με όλο και περισσότερους influencers να μπαίνουν σε αυτό.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει διαθέσιμο και στην Ελλάδα, όλα όμως δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί σύντομα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στα κοινωνικά μέσα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.