Μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης δια χειρός της κατασκευάστριας εταιρείας της πιο δημοφιλούς του είδους, ίσως να έρχεται πιο σύντομα από όσο περιμέναμε


Πάνω σε μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται πως ετοιμάζει η Google, ως απάντηση φυσικά στον σκληρό ανταγωνισμό που δέχεται τους τελευταίους μήνες από τη Microsoft και την OpenAI. Η νέα αυτή μηχανή αναζήτησης δεν θα αποτελέσει μια εξελιγμένη μορφή του Google που ξέραμε ως τώρα, αλλά θα είναι μια νέα πρόταση της εταιρείας, που ακόμη βρίσκεται ωστόσο σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της νέας εφαρμογής/προγράμματος δεν είναι ακόμη σαφές, ο στόχος της κυκλοφορίας ωστόσο είναι δεδομένο πως είναι να προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους χρήστες, προβλέποντας μάλιστα μελλοντικές αναζητήσεις/απορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Google έχει αναθέσει σε περισσότερους από 160 υπαλλήλους της να εργαστούν ταυτόχρονα και σε έναν επανασχεδιασμό της τρέχουσας μηχανής αναζήτησης της εταιρείας. Το εν λόγω redesign προβλέπεται να έχει και αυτό χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα έχει την κωδική ονομασία "Magi".

Ένα από τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία φέρεται να εργάζεται η Google αυτή την περίοδο είναι ένα chatbot που θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού και να παράγει κώδικα έστω σε αποσπασματικό βαθμό. Η αναζήτηση μουσικής μέσω μιας συνομιλίας με chatbot είναι επίσης στα πλάνα της Google, ενώ ενδιαφέρον έχει και η ανάπτυξη μιας λειτουργίας του Chrome, με την ονομασία "Searchalong", η οποία θα επιτρέπει σε ένα chatbot να σαρώνει την ιστοσελίδα που διαβάζει ο χρήστης για να προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες.

Το Magi redesign θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα επίσημα τον επόμενο μήνα, ενώ πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά αυτού θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο του 2023.

Για να δούμε λοιπόν!