Πριν σου πω τα πάντα για το νέο smartphone της Xiaomi, σημείωσε αυτές τις λέξεις: selfie glow


Χρησιμοποιείς, φαντάζομαι, όπως κι εγώ, το κινητό σου κάθε μέρα, σχεδόν για τα πάντα: είναι το ξυπνητήρι σου, το παράθυρό σου στον κόσμο, το βασικό εργαλείο σου για επικοινωνία, ανταλλαγή μηνυμάτων, εικόνων, αρχείων, λέξεων, σκέψεων. Και μία στο τόσο (ή και πιο συχνά, ή και πάρα πολύ συχνά), θα τραβήξεις και μια φωτογραφία, έτσι δεν είναι; Και μία στο τόσο (ή και πιο συχνά, ή και πάρα πολύ συχνά) θα στρέψεις και την κάμερα προς τον εαυτό σου και θα στείλεις ή θα ανεβάσεις ένα selfie, σωστά; Ε λοιπόν κι εγώ αυτό κάνω, όπως εσύ, όπως οι πάντες και ποτέ μέχρι στιγμής δεν είχα προβληματιστεί ως προς την ποιότητα των φωτογραφιών μου (ή των selfie μου) μέχρι που πήρα στα χέρια μου, το νέο μοντέλο της Xiaomi 13 Lite και -οκ, δεν μπορώ να το πω διαφορετικά- ΣΟΚ.

Καταρχάς, πριν μπω στο ζουμί (δηλαδή στο πόσο αδιανόητα τέλειες είναι οι φωτογραφίες που βγάζει), μιλάμε για κινητό-κόσμημα. Θέλω να πω, δεν είναι απλά μια ηλεκτρονική συσκευή, έχει πανέμορφο design και χρώμα, έχει σύγχρονη αισθητική και είναι και πολύ ελαφρύ (171 γραμμάρια, αν σας αρέσουν οι αριθμοί), πράγμα που το κάνει ακόμα πιο χρηστικό. Τι είναι όμως το μεγάλο του ατού: το ότι είναι σχεδιασμένο ειδικά για όλους εμάς τους «content creators της διπλανής πόρτας», που εντάξει, δε λέω, ερασιτέχνες είμαστε όσον αφορά το περιεχόμενο, αλλά όσο να πεις, θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι επαγγελματικό!

Ποια είναι η συνταγή του Xiaomi Lite 13 για το τέλειο selfie; Το νέο flagship smartphone της Xiaomi διαθέτει διπλό σύστημα μπροστινής κάμερας και ευέλικτες λειτουργίες λογισμικού, που βελτιώνουν αυτόματα (και άκρως εντυπωσιακά) κάθε λήψη. Η 32ΜΡ κεντρική κάμερα φροντίζει τα βασικά, ενώ η κάμερα των 8ΜΡ βοηθά στη λήψη επιπλέον στοιχείων βάθους για ένα φυσικό bokeh effect στις selfies. Το μαγικό touch όμως έρχεται με τη βοήθεια της λειτουργίας Xiaomi Selfie Glow, που βγάζει κυριολεκτικά αψεγάδιαστα selfies χωρίς τη χρήση ring light, μιας που χρησιμοποιεί όχι ένα, αλλά δύο Led φώτα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Και καλά θα μου πεις όλα τα smartphones διαφημίζουν ότι έχουν την καλύτερη κάμερα, δεν ξέρω ποιον να πιστέψω πια. Ε λοιπόν, κι εγώ δύσπιστη ήμουν, μέχρι που είδα τα αποτελέσματα σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και δεν πίστευα στα μάτια μου! Η λειτουργία Selfie Glow του Xiaomi 13 Lite παρέχει τέλειο φωτισμό που προσαρμόζεται αυτόματα σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων φωτισμού, διασφαλίζοντας ότι η κάθε φωτογραφία θα δείχνει άρτια. Παράλληλα, οι selfies μπορούν να μεγεθύνονται έως και 2x, επιτρέποντας λεπτομερείς κοντινές λήψεις που αποτυπώνουν ιδανικά τις αποχρώσεις.

Μια δοκιμή σε ένα κατάστημα θα σε πείσει, οπότε σημείωσε αυτές τις λέξεις: selfie glow.

Τέλος, άλλος ένας λόγος ενθουσιασμού -και λόγος που βιάστηκα να γράψω αυτό το κείμενο πριν λήξει η προσφορά είναι ότι αυτή τη στιγμή το νέο Xiaomi 13 Lite διατίθεται με δώρο 3 μήνες YouTube Premium και τα Bluetooth ακουστικά Redmi Buds 4. Πρόλαβέ το μέχρι 31 Μαρτίου και φέτος την άνοιξη, θα πας το content creation… σε άλλο level!