Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη νέα εκδοχή του κινητού


Νέα σελίδα γυρνά η Apple με την κυκλοφορία του iPhone 15, αφού η νέα σειρά των εμβληματικών κινητών αναμένεται να έχει μια σημαντική αλλαγή που θα επηρεάσει κάθε νέο τους χρήστη. Σύμφωνα με διαρροές στον διεθνή Τύπο, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro χωρίς τη θύρα κάρτας SIM, τουλάχιστον όσον αφορά τη Γαλλία (σχετικές αναφορές στη γαλλική ιστοσελίδα MacGeneration).

Η ίδια φήμη φαίνεται πως κάνει τον γύρο του κόσμου και μέσα από το MacRumors, γεγονός που σημαίνει ότι η νέα γενιά των κινητών θα διαθέτει πρακτικά μόνο eSIM και στα Ευρωπαϊκά μοντέλα αυτή τη φορά.

Η Apple έχει ήδη αφαιρέσει από το 2022 εντελώς τη θήκη κάρτας SIM από όλα τα μοντέλα iPhone 14 στις ΗΠΑ, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι οι eSIM είναι πιο ασφαλείς, καθώς δεν μπορούν να αφαιρεθούν από ένα iPhone που έχει χαθεί ή κλαπεί.

Τι είναι οι eSIM;

Οι eSIM είναι ψηφιακές κάρτες SIM που επιτρέπουν στους χρήστες να ενεργοποιούν το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας τους, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν μια φυσική κάρτα nano-SIM. Η Apple λάνσαρε τις eSIMs από τη σειρά iPhone XS το 2018, όμως πάντα προσέφερε και μια θήκη κάρτας SIM για τους χρήστες που προτιμούν να χρησιμοποιούν μια φυσική κάρτα SIM ή – πιο σημαντικά – πρέπει να αλλάζουν μεταξύ διαφορετικών παρόχων.

Τι θα γίνει με τα iPhone 15 στην Ελλάδα;

Για την ώρα, η πληροφορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφορά τα γαλλικά μοντέλα των iPhone, όμως η εν λόγω κίνηση σημαίνει ότι είμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να αφαιρεθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς τα ίδια μοντέλα iPhone πωλούνται και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η άποψη της Apple

Σύμφωνα με την Apple οι eSIM προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία στους χρήστες, αφού αυτοί μπορούν να διαχειρίζονται έως και οκτώ eSIM στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone και να διαθέτουν δύο eSIM ενεργές ταυτόχρονα. Όλα αυτά,  από τα iPhone 13 και στα μεταγενέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τα ολοκαίνουργια iPhone 15 το φθινόπωρο του 2023 και μετά την καθιερωμένη παρουσίασή τους τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, αναμείνατε για περισσότερες εξελίξεις ως προς τα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές τους.