H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.


Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής» η φετινή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Αγία Παρασκευή) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (οδό Πατησίων / Έναρξη εκδήλωσης 5:00μμ), καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κόρινθο και Πύλο στις 30 Σεπτεμβρίου!


Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό, δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.

 

Erevnitis2.jpg


Πριν την κεντρική εκδήλωση, έξι μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και τους επιστημονικούς φορείς της διοργάνωσης: το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ινστιτούτο Παστέρ και το ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο!

 

Erevnitis3.jpg

 

www.renathens.gr

 

{youtube}DkZjH8vaUAU{/youtube}