4 εκατομμύρια iPhone 6 και 6 Plus πούλησε η Apple μέσα σε 24 ώρες 


 

4 εκατομμύρια iPhone 6 και 6 Plus πούλησε η Apple μέσα σε 24 ώρες 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Apple στη δημοσιότητα πριν από λίγο, το νέο ζεύγος συσκευών iPhone 6 και iPhone 6 Plus, που παρουσίασε στον κόσμο την προηγούμενη Τρίτη, κατάφερε να πουλήσει 4 εκατομμύρια τεμάχια, μέσω των προπαραγγελιών, στο 24ωρο μεταξύ της Παρασκευής και του Σαββάτου που άνοιξε το σύστημα των παραγγελιών.   

 

Αν και η διαδικασία δεν έγινε εντελώς απροβλημάτιστα, αφού υπήρξαν πολλές αναφορές για "πτώση" του συστήματος, το iPhone 6 Plus με την οθόνη των 5,5 ιντσών, ξεπούλησε πρώτο μέσα σε λίγες ώρες, ενώ το iPhone 6 με την οθόνη των 4,7 ιντσών έκανε sold out λίγες ώρες μετά.    Με βάση τα στοιχεία αυτά η Apple πούλησε το διπλάσιο αριθμό συσκευών σε σχέση με το προ-προηγούμενο μοντέλο της iPhone 5, που είχε καταφέρει να πουλήσει τον αριθμό-ρεκόρ των 2 εκατομμυρίων τεμαχίων στο πρώτο 24ωρο της διάθεσής του. Αν και η Apple δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό προ-παραγγελιών του περσινού της ζεύγους συσκευών iPhone 5S και 5C, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στο πρώτο 24ωρο πούλησαν περί τα 2,2 εκατομμύρια τεμάχια.  

 

 Το νέο ζεύγος smartphones της Apple, θα διατίθεται στις προθήκες των καταστημάτων στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ το δεύτερο κύμα των 20 χωρών που θα ακολουθήσει και στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, θα "δει" τις νέες συσκευές στα ράφια, από τις 26 Σεπτεμβρίου.   Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κάτοχοι iPhone 4S και πάνω (και iPad 2 και πάνω) θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το νέο λειτουργικό της εταιρείας iOS 8, που θα μετατρέψει τις συσκευές τους σε δέκτες νέων υπηρεσιών της Apple, από την ερχόμενη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, μέσω μιας απλή διαδικασίας από το "σύννεφο" (iCloud) ή συνδέοντας τη συσκευή με υπολογιστή που διαθέτει το πρόγραμμα iTunes.