Όταν είσαι νέος σου φαίνονται όλα απλά, όμορφα και συναρπαστικά!


Και τις περισσότερες φορές είναι έτσι ακριβώς, καθώς δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις, ούτε άγχη, οπότε και χαίρεσαι τη ζωή στο έπακρο. Ταξίδια, ξενύχτια και νέες, ξεχωριστές εμπειρίες, είναι λίγα από τα τέλεια πράγματα που μπορεί να περιλαμβάνονται στην καθημερινότητά σου.

Οι «τρέλες» που κάνουμε όταν είμαστε στο άνθος της νιότης μας είναι και αυτές που θα μας μείνουν ως γλυκές αναμνήσεις και δυνατές εμπειρίες για το μέλλον. Αν κι εσύ βρίσκεσαι σε αυτή τη φάση και έχεις αστείρευτη ενέργεια για νέες περιπέτειες, παρακάτω θα βρεις ιδέες για να γεμίσεις την καθημερινότητά σου με πράγματα που θα θυμάσαι για μια ζωή.

Να ερωτευτείς

Ναι, μπορεί να ακούγεται πολύ απλό και κοινότυπο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Ο έρωτας είναι μία από τις μεγαλύτερες τρέλες που μπορείς να βιώσεις όταν είσαι νέος- κι αυτό γιατί θα το ζήσεις στο έπακρο, χωρίς να σκέφτεσαι την επόμενη μέρα και το τι θα γίνει στο μέλλον. Το πιο βαθύ συναίσθημα είναι και αυτό που θα σε κάνει να μην σε ενδιαφέρει τίποτα γύρω σου. Η «τρέλα» του έρωτα θα σου πάρει το μυαλό και θα σε κάνει να δώσεις όλο σου το είναι, με την ψυχή και το σώμα. Άνοιξε τους ορίζοντές σου και βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που θα τους θυμάσαι για όλη σου τη ζωή… όπως τον πρώτο σου έρωτα!

Να ταξιδέψεις… για λιμάνια ξένα

Ένα πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι νέοι όταν τελειώνουν το σχολείο, είναι οι διακοπές με την παρέα. Ζήσε λοιπόν, το όνειρο με τους φίλους σου και κάντε τις πρώτες σας διακοπές να μοιάζουν και να είναι αξέχαστες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις εισιτήρια και δρομολόγια της blue star και να σαλπάρεις με την παρέα σου για το αγαπημένο σας νησί! Οι πρώτες διακοπές των νέων είναι συνήθως ανέμελες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο προγραμματισμό. Φτιάξε μία βαλίτσα με τα απαραίτητα και έφυγες για το νησί.

Εκεί θα ζήσεις τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες στο έπακρο, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους αλλά και εμπειρίες. Μην ξεχάσεις τα ξέφρενα beach parties, που θα είναι και το απόλυτο highlight των διακοπών.

Να κάνεις κάτι… extreme!

Για τον κάθε άνθρωπο, η έννοια του «extreme» είναι διαφορετική. Όταν είσαι ακόμη νέος/α, αξίζει να κάνεις κάτι που θα σου μείνει αξέχαστο για μια ζωή, ως ξεχωριστό! Φυσικά, εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε πράγματα που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σου ή των άλλων. Στην κατηγορία του extreme μπορεί να ανήκει για παράδειγμα η απόφαση να αλλάξεις χώρα και να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, παίρνοντάς το απόφαση σε ένα βράδυ. Εξίσου περιπετειώδης θεωρείται και η επιλογή του να κάνεις έστω και μία φορά bungee jumping ή να αλλάξεις το look σου, κόβοντας τα μαλλιά σου ή ξυρίζοντάς τα.

Ταξίδεψε μόνος/η σου!

Μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία είναι αυτή του να ταξιδέψεις, έστω και μία φορά μόνος σου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ. Κλείσε έναν προορισμό και κάνε αυτό το ταξίδι. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου, να αγγίξεις τα όριά σου, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να γνωρίσεις νέους πολιτισμούς και κουλτούρες. Τα ταξίδια που θα κάνεις μόνος/η σου είναι αυτά που θα αποτελέσουν την εμπειρία ζωής σου. Θα σου δώσουν σπουδαία διδάγματα για την μετέπειτα ζωή αλλά και για τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσεις στο μέλλον.

Μάθε μια νέα γλώσσα

Ένα πράγμα που επίσης αξίζει να κάνεις όταν είσαι ακόμη νέος/α είναι να μάθεις μια γλώσσα που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Με αυτό τον τρόπο θα βάλεις ένα τέλειο challenge στον εαυτό σου για να τα καταφέρεις όσο καλύτερα γίνεται. Επίσης, θα ξεχωρίσεις στην παρέα με το να μάθεις να μιλάς τη γλώσσα και να αφηγείσαι τις εμπειρίες ή τις ενδεχόμενες δυσκολίες σου.

 

Τώρα λοιπόν είναι η μεγάλη στιγμή να τολμήσεις και να κάνεις πράγματα που θα γεμίσουν τη ζωή και την καρδιά σου με εμπειρίες που θα τις θυμάσαι...για πάντα!!