Αγαπητή εξεταστική: Έλα!

Το πρόβλημα είναι πως νομίζεις ότι έχεις χρόνο!

Κείμενο: Τόνια Τζαφέρη

Πλησιάζει Ιούνης και αυτό σημαίνει πως μαζί με τον Ιούνη πλησιάζει και η εξεταστική!
Φυσικά δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά ούτε να νιώσεις απειλή για την επικείμενη άφιξη.
Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να το θελήσεις! Σήμερα λοιπόν, θα δούμε μαζί τα ''απαραίτητα συστατικά'' που αν ακολουθήσεις πιστά, δεν θα αποτύχεις! Είναι τεσταρισμένα!

Καταρχάς αν δεν πάτησες ούτε μια φορά το πόδι σου σε μάθημα, καλύτερα να το αφήσεις και να το πιάσεις από την αρχή, χάνοντας όσα λιγότερα μπορείς. Είναι πολύ, πολύ βοηθητικό να παρακολουθείς τις διαλέξεις και όχι τόσο βαρετό αν το αντικείμενο σε ενδιαφέρει. Ας δούμε όμως τι κάνουμε τώρα για να προλάβουμε όσα γίνεται...

Social Media + Διάβασμα = Σίγουρη Αποτυχία.
Κανόνας πρώτος λοιπόν! Είναι ώρα να κάνεις αυτά τα digital detox που λέγαμε. Το να αφήσεις το κινητό σου για μια ωρίτσα και να συγκεντρωθείς στις σημειώσεις σου δεν είναι και κάτι τρομερό. Αν διαβάζεις έχοντας το δίπλα, είναι σαν να αποδέχεσαι την αποτυχία σου. Και είναι κρίμα να γνωρίζεις τα αποτελέσματα προτού καν γίνει η προσπάθεια!

exetastiki1.jpg

Μην ξεκινάς νέες σειρές πρίν την εξεταστική και τελείωνε αυτές που βλέπεις όσο προλαβαίνεις!
Πάλι καλά που απεχθάνομαι τις σειρές και τις ταινίες, όμως ξέρω ότι εσύ ξενυχτάς με Game of Thrones και Netflix. Κομμένα όμως αυτά για ένα μήνα, έτσι θα έχεις χρόνο για να καλύψεις τις δραστηριότητες σου και για το διαβασμά σου!

exetastiki2.jpg
 

Αναβλητικότητα.
Αυτή θα μας φάει... όπως είπαμε και παραπάνω ''το πρόβλημα είναι πως νομίζεις ότι έχεις χρόνο''. 
Μη ξεκινήσεις τις σκέψεις για διάβασμα λέγοντας, από αύριο αρχίζω, έχω λίγο χρόνο ακόμη...
Είναι μέγα λάθος. Με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείς χρόνο, άνοιξε βιβλίο. Η μόνη σωτηρία είναι το διάβασμα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό!

exetastikh3.jpg

Θέληση!
Κινητήρια δύναμη των πάντων. Αν έχει παραγίνει το κακό με τα χρωστούμενα μαθήματα, είναι ώρα να βάλεις ένα τέλος και να βάλεις μια σειρά. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό. Και για να κάνεις κάτι γι'αυτό πρέπει να το θελήσεις!

exetastiki4.jpg

Σε αφήνω να δείς λίγα ακόμη άρθρα στο platform και μετά, αμέσως διάβασμαα...

και ένα τελευταίο...

tinakod2.jpg