3 sos tips για να πάρεις τη θέση


Ψάχνεις, ψάχνεις, ψάχνεις (για δουλειά). Δυσκολεύεσαι να βρεις. Τελικά, βρίσκεις μία θέση που πιστεύεις ότι σου ταιριάζει. Και κλείνεις συνέντευξη για τη θέση. Και δε ξέρεις τι να κάνεις. Και έχεις άγχος για αυτό. 

Σου έχω 3 σύντομα tippάκια για να πάνε όλα καλά:

1) Μάθε (όσα περισσότερα μπορείς) για την εταιρεία

Όσα περισσότερα γνωρίζεις τόσο το καλύτερο: για τον κλάδο, τις δράσεις της εταιρείας, τυχόν διακρίσεις που έχει αποσπάσει και λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν να δείξεις πόσο ενδιαφέρεσαι για τη θέση και να δημιουργήσεις ένα φιλικό κλίμα.

2) Practice, Practice, Practice

Ξέρεις πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση; Θα σε βοηθήσει να είσαι συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Προετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις, τα οποία θα πρέπει να είναι ανάλογα με το εργασιακό περιβάλλον που θα παρουσιαστείς. Κάνε πρόβα και ουσιαστικά φαντάσου να κάνεις τη συνέντευξη με κάποιον φίλο σου (για να είσαι προετοιμασμένος)

3) Smile!

Δε σου λέω να γίνεις χαζοχαρούμενος (#not). Απλά, μην μπείς καν στη διαδικασία να συγκριθείς με τους υπόλοιπους. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Και αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε και τα πλεονεκτήματα μας (δε θέλω να σκέφτεσαι τα μειονεκτήματα!). Στόχος μας; να τα αξιοποιήσουμε.