Εμπειρίες που θα θυμάσαι μια ζωή


Ισχύει όταν ο λαός λέει ότι τα χρόνια στο πανεπιστήμιο είναι τα καλύτερα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Περνάει σαν νερό αυτός ο καιρός, γι’ αυτό και θα πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε στιγμή της φοιτητικής σου ζωής.

Ναι, η ζωή στο πανεπιστήμιο σε προετοιμάζει για το μέλλον, αλλά στην πραγματικότητα αυτά τα χρόνια είναι η καλύτερη περίοδος για να δοκιμάσεις νέα πράγματα.

Τι πρέπει να δοκιμάσεις λοιπόν, πριν αποφοιτήσεις;

#1. Επισκέψου μια άλλη χώρα. Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να ταξιδέψεις γιατί έχεις περισσότερο χρόνο

#2. Και αφού θα πας σε μια ξένη χώρα, μήπως να μάθεις και μια καινούργια γλώσσα; Τώρα που –όπως είπαμε- έχεις περισσότερο χρόνο;

#3. Πήγαινε σε ένα επικό πάρτι. Όλοι έχουμε αναμνήσεις από «εκείνο το epic πάρτι στο 3ο έτος της σχολής». Δεν πρέπει κι εσύ;

#4. Εκμεταλλεύσου την βιβλιοθήκη της σχολής. Δεν θα έχεις πρόσβαση σε τόσα free βιβλία ξανά..

#5. Φιλοσόφησε. Συζήτα με τους φίλους σου περί ζωής, περί σχολής, περί ταινιών ότι θέλεις εσύ. Να είσαι ανοιχτός σε νέες απόψεις που θα σε εξελίξουν σαν άνθρωπο.

#6. Μάθε πώς να φτιάχνεις το βιογραφικό σου. Ναι, μπορεί να έχεις χρόνο ακόμη μέχρι να χρειαστεί να βρεις δουλειά, αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος από τώρα.

#7. Μείνε ξύπνιος μέχρι το πρωί και απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα με τους φίλους σου.

#8. Μάθε να μαγειρεύεις καλά τουλάχιστον ένα γεύμα. Όσο και αν αγαπάς να… παραγγέλνεις απ’ έξω, φρόντισε να ξέρεις να μαγειρεύεις κάτι σε περίπτωση ανάγκης.

#9. Πάρε μέρος σε δραστηριότητες της σχολής. Πήγαινε ένα ταξίδι μέσω της σχολής, γίνε μέρος μιας ομάδας και μπες στο πνεύμα της σχολής.

#10. Πες «ναι» στον έρωτα! Ξέρεις αυτό το άτομο που σου αρέσει τόσο καιρό, αλλά δεν κάνεις κίνηση, μήπως να έκανες τώρα; Η ζωή είναι μικρή για να είσαι μόνος/η!

Φωτό: Priscilla Du Preez / Unsplash