ΟΚ, σχεδόν…


Η φοιτητική ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα, let’s face it. Μπορεί μια μέρα να είσαι στο μάθημα και να μπει μέσα κάποιος/α και να σου αλλάξει την ζωή. Είτε από μία όμορφη ύπαρξη, είτε ο καθηγητής που θα σου κάνει μάθημα και θα πει κάτι που θα σου αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία σου και πώς αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Συμβαίνουν αυτά.

Αλλά το καλύτερο και πιο… απρόσμενο όλων, είναι το γεγονός ότι μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια θα γνωρίσεις ανθρώπους, θα κάνεις και θα δοκιμάσεις πράγματα, που ούτε κι εσύ πίστευες ότι θα έκανες, γεμίζοντας με εμπειρίες ζωής.

Εκτός λοιπόν, απ’ αυτές τις σημαδιακές στιγμές, υπάρχουν και αυτές που απλά μπορεί να ξεχάσεις ότι συνέβησαν κι όλας! Είναι πράγματα που κάνουμε τα οποία μπορεί να είναι μικρής σημασίας βλέποντας αργότερα την μεγαλύτερη εικόνα των καταστάσεων, που όμως την δεδομένη στιγμή, να μας κάνουν να αισθανόμαστε μέχρι και ενοχές. Στο περίπου ΟΚ.

Κάποιες απ’ αυτές τις στιγμές είναι και οι παρακάτω….

#1. Όταν δανείζεσαι ένα βιβλίο ή σημειώσεις από ένα συμφοιτητή σου και δεν τα επιστρέφεις ποτέ

#2. Όταν «κλέβεις» λίγο χαρτί υγείας παραπάνω από την τουαλέτα της σχολής (όταν έχει) γιατί έχεις ξεμείνει

#3. Όταν έχεις να πατήσεις «χρόνια» σε κάποιο μάθημα και σκέφτεσαι ότι είναι κρίμα που πληρώνουν οι γονείς σου το σπίτι για να σπουδάζεις σε άλλη πόλη

#4. Όταν έχεις κανονίσει συνάντηση με καθηγητή (ή αναπληρωτή) και τελευταία στιγμή το ακυρώνεις γιατί είσαι «άρρωστος» (όλοι ξέρουμε ότι έχεις hangover)

#5. Όταν πας να ασχοληθείς με μια εργασία τελευταία στιγμή και ζητάς παράταση γιατί σου «έτυχε κάτι οικογενειακό»

#6. ….Και ακόμη και τότε προτιμάς να δεις 13 Reasons Why παρά να κάνεις την εργασία

#7. Κάθε φορά που πάτησες το “snooze” στο ξυπνητήρι όταν έπρεπε να πας σε πρωινό μάθημα -–φυσικά δεν πήγες ποτέ

#8. Κάθε φορά που έτρεξε λίγο σαλάκι όταν αποκοιμήθηκες σε μάθημα και σε… ξύπνησε ο καθηγητής

Κεντρική φωτό: Tim Gouw/Unsplash