Όλα είναι όμορφα, μέχρι που δεν είναι.


Το να ξεκινάς το πανεπιστήμιο είναι σαν να ξεκινάς μια νέα ζωή. Είναι μια νέα αρχή. Είτε φεύγεις από το σπίτι σου, είτε όχι, για να σπουδάσεις.

Ειδικά, όμως αν χρειαστεί να μετακομίσεις σε μια άλλη πόλη, το «ταξίδι» αυτό πρέπει να βασιστεί πολύ στην προσωπική αναζήτηση εαυτού και γενικά στο να βασίζεσαι πολύ στον εαυτό και τις επιλογές σου.

Πολλοί όμως είναι οι μαθητές που δεν το περιμένουν όλο αυτό και όταν φτάνει η στιγμή του να κάνουν αυτή τη νέα αρχή, γεμίζουν με ένα σωρό συναισθήματα.

Είναι μια πρόκληση η ζωή στο πανεπιστήμιο, παρόλα αυτά είναι μια εκπληκτική εμπειρία.

Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν συνήθως οι νέοι φοιτητές στην νέα τους αυτή ζωή;

Τους λείπει το σπίτι τους

Το να φύγεις ξαφνικά από το μέρος που ως τότε, έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς. Πολλοί φοιτητές όταν το αισθάνονται αυτό επιθυμούν να επικοινωνούν συνέχεια με τους δικούς τους ανθρώπους. Ευτυχώς, με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορεί κανείς με μια βίντεοκληση να βρεθεί κοντά τους!

Η πίεση των σπουδών

Είναι από τα πιο κοινά προβλήματα αυτά. Από εκεί που διάβαζες 100 σελίδες για να δώσεις εξετάσεις σε ένα μάθημα, τώρα διαβάσεις 400! Υπάρχει η πίεση λοιπόν, όχι μόνο της απόδοσης αλλά και του διαφορετικού τρόπου σκέψης που πρέπει να αποκτήσει κανείς. Να θυμάσαι όμως ότι όλα είναι θέμα συνήθειας!

Νέοι φίλοι

Άντε πάλι από την αρχή. Δεν φτάνει που πρέπει να αποχωριστείς τους αγαπημένους σου φίλους, πρέπει και να βρεις τώρα καινούργιους! ΟΚ, ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι! Σκέψου απλά ότι τώρα που δεν σε ξέρει κανείς, μπορείς να επαναπροσδιορίσεις την ταυτότητα σου και να είσαι 100% ο εαυτός σου!

Προβλήματα με το σπίτι

Μπορεί να έχεις την οικονομική άνεση του να μείνεις μόνος και να χρειαστεί να βρεις συγκάτοικο. Η συγκατοίκηση με ένα νέο άτομο δεν πάντα εύκολη. Προσπάθησε λοιπόν, να βρεις ένα άτομο με το οποίο να έχεις κάποια κοινά στα θέματα συμβίωσης. Αυτό θα κάνει την κατάσταση πολύ πιο εύκολη.