6 tips θα σε βοηθήσουν να περάσεις μια ομαλή φοιτητική ζωή!


Λένε ότι τα καλύτερα χρόνια είναι τώρα. Τώρα που διανύεις τη φοιτητική σου ζωή. Αλλά το να περάσεις αυτά τα 4 χρόνια σε ένα μόνιμο μπλάκ-άουτ και με ένα συνεχόμενο πονοκέφαλο από το hangover ίσως να μην είναι και ό,τι καλύτερο.

Δηλαδή, πρέπει μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια να βγεις σώος και αβλαβής (και υγιής) και αυτό δεν θα το κάνεις αν τρως κάθε μέρα σουβλάκια και πίτσες ή αν πίνεις κάθε βράδυ το βάρος σου σε αλκοόλ!

Ποια skills λοιπόν, πρέπει να αποκτήσεις μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, για να περάσεις αλώβητος την φοιτητική ζωή, χωρίς να χάσεις το fun;

#1. Μάθε στην οργάνωση

Είναι σημαντικό να μάθεις λίγη οργάνωση, τώρα που είσαι φοιτητής. Είτε αυτό αφορά τα χρήματά σου, και πώς θα οργανώνεις τα έξοδα του μήνα, είτε πρόκειται για το πώς διατηρείς το σπίτι σου (καθαριότητα κτλ.), είτε τον χρόνο σου ανάμεσα στην διασκέδαση και το πανεπιστήμιο.

#2. Μάθε να λες «όχι» στα ξενύχτια

Εννοείται θα παρτάρεις, εννοείται θα ξενυχτήσεις. Αλλά πρέπει να ξέρεις πότε να λες «όχι». Δηλαδή πόσα πρωινά μαθήματα θα χάσεις; Και ΟΚ, το να χάσεις μια μάζωξη, ένα πάρτι μια φορά στο τόσο, δεν θα σου λείψει. Α, γιατί σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει θα συνεχίζεις να τα κάνεις αυτά και μετά το πανεπιστήμιο…

#3. Βγάλε ένα πλάνο για τα γεύματά σου

Το να έχεις μια μικρή ρουτίνα όσον αφορά τα γεύματά σου είναι πολύ σημαντικό skill. Και αυτό, γιατί έτσι και πιο υγιεινά θα μάθεις να τρως και λιγότερα ντιλίβερι θα παραγγέλνεις και λιγότερα χρήματα θα σπαταλάς.

#4. Μάθε τα βασικά όσον αφορά την μαγειρική

Μιας και λέμε για το φαγητό, ξέρεις να βράζεις μακαρόνια, αυγό; Ή ούτε αυτά; Άνοιξε ένα food app, ένα food blog και μάθε έστω και τα βασικά! Θα δεις ότι θα σου αρέσει η μαγειρική μετά!

#5. Μάθε να ζητάς βοήθεια

Είτε αυτό αφορά την ζωή σου στο σπίτι (βλ. πόσα λεπτά χρειάζονται για να βράσεις ένα αυγό), αλλά κυρίως όσον αφορά τα μαθήματά σου στο πανεπιστήμιο. Ρώτα που μπορείς να βρεις σημειώσεις, αν δεν έχεις, προσέγγισε τον καθηγητή σου για επεξηγήσεις κτλ.. Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια!

#6. Μάθε τα όριά σου

Είναι αυτό που σου έλεγα πριν όσον αφορά το αλκοόλ. Δηλαδή, μη με παρεξηγήσεις. Λατρεύω το αλκοόλ! Αλλά πλέον έχω μάθει και τα όρια μου! Ξέρω για π.χ. ότι αν πιώ 15 διαφορετικά σφηνάκια μέσα σε μία βραδιά, την επόμενη μέρα θα έχω το χειρότερο hangover. Και γενικά, δεν είναι «κουλ» το να πίνεις τα πάντα, μέσα σε ένα βράδυ. Κουλ είναι να ξέρεις ότι το αλκοόλ είναι το κατάλληλο μέσο που συμπληρώνει άψογα τις ήδη ωραίες στιγμές που περνάς με την παρέα σου!